Kupovina u Šoping centru Kragujevac Plaza bezbedna i po međunarodnim standardima

Kupovina u Šoping centru Kragujevac Plaza bezbedna i po međunarodnim standardima

Šoping centar Kragujevac Plaza dobio je potvrdu o usaglašenosti sa COVID-19 sigurnosnim merama, čime se pridružio odabranim centrima koji posluju u skladu sa međunarodnim zdravstvenim standardima i posetiocima nude bezbedno iskustvo kupovine. Sertifikat kojim se potvrđuje da je Šoping centar Kragujevac Plaza usaglašen sa preventivnim propisima, dodelio je Centar za bezbednu kupovinu (SSC), nezavisna švedska kompanija koja procenjuje sigurnost šoping centara širom sveta.

„Oduševljeni smo što sarađujemo sa NEPI Rockcastle-om na ovoj važnoj misiji, za oba njihova tržna centra u Srbiji. Na ovaj način oni još jednom potvrđuju vodeću ulogu u zemljama gde posluju, u velikoj meri prevazilazeći propisane minimume i postavljajući nove standarde odgovornosti kada su u pitanju šoping centri“, izjavili su predstavnici SSC-a.

Šoping centar Kragujevac Plaza je od početka pandemije preduzeo sve preventivne mere u cilju sprečavanja širenja COVID-19 virusa u saradnji sa Institutom za Javno Zdravlje Kragujevac i Regionalnom Privrednom Komorom Kragujevac a glavni fokus je na stalnim higijenskim merama i dezinfekciji centra, kao i obezbeđivanju socijalne distance od najmanje dva metra. Više puta tokom dana čiste se i dezinfikuju sve površine u centru, a posebno delovi sa najvećim protokom posetilaca – toaleti, pokretne stepenice, liftovi, kao i prostori oko restorana i kafića. Na određenim površinama unutar šoping centra postavljene su dezobarijere, nanoseptičke sanitarne trake i fizičke barijere za održavanje socijalne distance, a posetioci mogu koristiti automatske dispenzere sa sredstvima za čišćenje ruku. Takođe, prema zvaničnim preporukama, izmenjen je sistem ventilacije i centar se neprekidno osvežava čistim vazduhom. Svi zaposleni u Šoping centru Kragujevac Plaza poštuju pravila fizičke distance i nose zaštitnu opremu, a svaki lokal u okviru centra, u skladu sa svojom kvadraturom, određuje koliko posetilaca može da pusti u isto vreme.

Takođe, Šoping centar Kragujevac Plaza podseća posetioce centra da se drže propisanih mera i preporuka ponašanja tako što će nositi zaštitnu masku i držati distancu od dva metra prilikom boravka u zatvorenim prostorima i radnjama.

Svi tržni centri koji pripadaju NEPI Rockcastle portfoliu sprovode slične mere bezbednosti u cilju osiguranja zdravog okruženja za kupce i zaposlene. Do sada, na nivou grupe, stručnjaci SSC-a su zbog ispunjavanja svih uslova izdali odgovarajuće sertifikate još i šoping centrima Promenada u Novom Sadu, Mega Mall u Bukureštu i Bonarka u Poljskoj.

Šoping centar Kragujevac Plaza otvoren je za posetioce svakog dana od 10 do 22 časa, dok ugostiteljski lokali, prema odluci gradske uprave, za sada rade do 20 časova. Sve aktuelne informacije mogu se naći na web-sajtu www.kragujevacplaza.rs ili Facebook i Instagram profilima centra.

 

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar