Kuća na ivici noći

Saga o četiri generacije jedne porodice smeštena na ostvce u blizini Sicilije.

Kastelamare je ostrvo dovoljno daleko od kopna da na njega mnogi zaborave, ali ne i dovoljno daleko da izbegne svim nemirima velikog sveta. U središtu ostrvskog života nalazi se kafić obrastao u buganviliju, prozvan Kuća na ivici noći, gde se meštani okupljaju da razgovaraju i ogovaraju. Amadeo Espozito, nahoče iz Firence, nalazi na tom ostrvu sudbinu u liku svoje žene Pine, čija pamet, dobrota i nepokolebljiva ljubav utiču na sve ljude koje sreće. Jedna greška će dovesti njihov brak u iskušenje, a njihovoj deci – trojici sinova i ljubopitljivoj kćeri – doneće neizvesnu budućnost.

Pripovest puna osećanja, maštovitih narodnih predanja i prelepo napisanih stranica o ljudima kojima je ostrvo dom... Samo nemojte da se iznenadite ako nastavite da je čitate do kasno u noć, omađijani...“, The Denver Post.

Ketrin Baner britanska autorka. Diplomirala je engleski jezik na Kembridžu i zatim je radila kao profesorka u srednjoj školi. Piše od svoje četrnaeste godine knjige za tinejdžere, a Kuća na ivici noći prvi je njen roman za odrasle. Preveden je na 22 jezika. Ketrin živi u Italiji sa svojim suprugom.

 

laguna

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar