Kašika koja nestaje

Od bestseler autora Njujork tajmsa Sema Kina stiže nam „Kašika koja nestaje“, knjiga koja spaja nauku sa tradicijom otkrića, istraživanja i alhemije, sve od Velikog praska do kraja vremena, uz uzbudljive priče koje su pratile ove poduhvate.

Periodni sistem elemenata jedno je od naših vrhunskih naučnih dostignuća, ali osim osnova hemije u njega je ugrađeno i bogatstvo ljudskih strasti, mnoge avanture, izdaje i opsesije. Fascinantne priče pune izuzetnih detalja i interesantnih podataka prate ugljenik, neon, silicijum, zlato i sve elemente koji su oko nas ili u nama. Oni igraju svoje uloge u ljudskoj istoriji, finansijama, mitologiji, konfliktima, umetnosti, medicini i životima (često) ludih naučnika koji su ih otkrili.

Zašto je Gandi mrzeo jod? Zašto su Japanci na filmu ubili Godzilu projektilima od kadmijuma? Kako je radijum skoro uništio reputaciju Marije Kiri? I zašto je telurijum doveo do najbizarnije zlatne groznice u istoriji? Ovo su samo neka od pitanja na koja ćete odgovor naći u ovoj knjizi.
„Izuzetno interesantan, zabavan i uzbudljiv prikaz 150 godina razvoja nauke.“ Kirkus

Sem Kin je veći deo svog detinjstva proveo skupljajući živu iz slomljenih toplomera. Odrastao je u Južnoj Dakoti, a studirao je na fakultetu u Minesoti, gde je diplomirao fiziku i književnost. Njegove prve dve knjige „Kašika koja nestaje“ i „Palac violinist“ bile su bestseleri, i oba naslova su bila na Amazonovoj listi pet najboljih naslova iz oblasti nauke te godine kada su objavljeni.

Knjigu „Kašika koja nestaje“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar