Kako najbolje da spakujete odeću u svom ormaru!

Kako najbolje da spakujete odeću u svom ormaru!

Ženski ormar nikada nije dovoljno velik! Ono sa čim se često susrećemo je da prostor koji nam je na dohvat ruke ne može da primi svu omiljenu garderobi. Jedan od načina da ormar bude funkcionalno sređen je da na nepristupačne delove odlažemo garderobu koja nije nosiva trenutno.

Međutim garderobu koja je još uvek nosiva i koju planirate da nosite još koju sezonu ne možemo tek tako staviti ispod kreveta ili gurnuti u neki ćošak. Izdvojite vreme i lepo osmislite kako ćete je spakovati, kako bi je zaštitili od prašine i moljaca!

ormar

Za početak je najbolje sortirati garderobu koja će ići zajedno. Neke od stvari možete nositi samo leti, ali su neke pogodne i za prelazni period, tako da nije loše da imate dve grupe stvari, jer ako vam neka već odložena stvar bude zatrebala biće to Sizifov posao!

Takođe, ovo je idealan trenutak da se rešite viška stvari. Ako nešto niste nosili celu sezonu, velika je verovatnoća da nećete ni naredne, pa dobro razmislite da li vam ta krpica zaista treba.

Kada je u pitanju nagomolavanje stvari, devojke često imaju utisak kako zapravo nemaju ništa da obuku jer od svega što je na gomili ne mogu da sagledaju šta zapravo imaju nosivo! Bolje je takve stvari (koje su naravno očuvane) odneti u Crveni krst ili prodati na sajtovima koji se bave prodajom polovne robe! Mnoge devojke to rade i direktno na svojim Facebook profilima i stranicama!

Kada ste svu robu izvadili iz ormara i sortirali ovim ste odradili još jednu bitnu stvar, a to je oslobađanje svih površina u ormaru! Sada ih lepo možete prebrisati i osvežiti! Takođe je preporučljivo da i odeću koju planirate da odložite prvo operete.
odeća
Kako za garderobu sve ovo može da važi i za vašu obuću!

Za odlaganje sezonske garderobe imate mnogo rešenja, ali jedno koje treba svakako da izbegnete su kartonske kutije jer one privlače moljce i druge štetočine. Ono što je možda najbolje rešenje su vakum kese koje su super iz dva razloga: zauzimaju minimalno mesta, a vazduh je izduvan i stvari dugotrajno ostaju mirišljave. Svakako u šta god odlažete stvari potrudite se da bude čisto.

Tagovi:

Komentara (1)

  • 04.02.2015

    Hvala na savetima, odlicni su. Ja cesto poklanjam garderobu koju dugo nisam nosila, a ocuvana je, a planiram da nesto od toga i prodam. Pozdrav, sajt Vam je odlican!

Dodaj komentar