Kako da iznenadite prijateljicu za rođendan

Kako da iznenadite prijateljicu za rođendan

Jednom stečeno pravo prijateljstvo jeste za ceo život. Čovek koji ima makar i jednog pravog prijatelja smatra se bogatim. Često se iz prijateljstava znaju razviti i još kakve lepše emocije kakve su ljubav, ili u najmanju ruku kumstvo.

Pravi prijatelj je nešto kao član porodice, neko ko je tu za vas i kada je dobro i kada je loše, kada plačete ili se smejete, kada ste zdravi ili bolesni. Pravi prijatelj je tu da sa njim slavite sve najvažnije događaje u vašem ili njegovom životu, da pevate i igrate, ali i da plačete zajedno kada pred vas život postavi velika iskušenja.

Neki od bitnijih životnih događaja u kojima prijatelj ima i te kako važnu ulogu jesu i rođendani. Zasigurno je da i vi, ukoliko ste stekli pravog prijatelja ili prijateljicu, svake godine smišljate nove načine kako ćete mu/joj čestitati rođendan, trudeći se pri tome da ne ponovite neki od prošlogodišnjih poklona ili pak da budete originalniji od drugih, pogotovo ako se radi o poklonu za punoletstvo.

Na prvom mestu da napomenemo da velika prijateljstva nikada nisu preterano zahtevna, te da će vašoj prijateljici verovatno i samo vaše prisustvo i dobro raspoloženje biti dovoljno da i ona bude vesela, vedra i nasmejana. Ukoliko je većina društva takva, zabava će zasigurno ići u pravom smeru.

Nije nužno da poklon uvek bude nešto veliko i skupo. Prava prijateljica će se sigurno obradovati i ukoliko vi budete prvi koji ćete je pozvati ili joj poslati poruku na tako važan datum za nju. Takođe u eri društvenih mreža, možete joj čestitati rođendan i putem kakve zajedničke fotografije ili pak kakve poruke o prijateljstvu koju ćete objaviti, a koju će svi imati prilike da vide i da tako saznaju koliko je vaše prijateljstvo jako.

Uvek se svakako možete voditi željama svoje prijateljice. Jednostavno je možete pitati da li postoji nešto što bi ona želela da dobije ili pak, pošto verovatno veoma dobro poznajete njena interesovanja, možete na svoju ruku izabrati adekvatan poklon. To može biti kakva knjiga, album sa vašim zajedničkim fotografijama, pa možda čak i kakav manji kućni aparat ili ukras za enterijer njene sobe.

Svakako da uvek u obzir dolazi i komad garderobe, akcesoar u vidu šala, marame, nakita, ogrlice ili minđusa, sata ili kakvog ukrasa za kosu. Opšte je poznato da devojkama toga nikad dosta.

Ukoliko biste da budete originalni, a bliži se neki koncert pevača ili grupe koju vaša drugarica voli, možete nabaviti karte i zajedno otići na isti. Takođe, u obzir dolaze i karte za pozorišnu predstavu, bioskop ili za izložbe i muzeje, a opet naravno sve u zavisnosti od vaših zajedničkih interesovanja. Ukoliko ste u mogućnosti, možete priuštiti sebi i njoj neko kraće vikend putovanje, ili jednodnevni izlet, pa i zajednički šoping ili dan proveden sa vama u smehu i razbibrizi, vašoj drugarici će sigurno značiti puno.

Verovatno bi se i te kako iznenadila ukoliko biste se potrudili da joj organizujete zabavu na koju biste pri tom pozvali sve njene bliske ljude, što porodicu, što društvo ili kolege. Možete se ponuditi i da umesto nje pripremite zakusku ili da joj umesite tortu. Sigurni smo da će bilo kakav vid poklona znati da ceni i da pamti ukoliko je on dat iskreno, sa ljubavlju i od srca.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar