Jelena Bačić Alimpić: Kazna za greh - Noć kada su došli svatovi

Jelena Bačić Alimpić: Kazna za greh - Noć kada su došli svatovi

Uzbudljiva saga o sudbini dve porodice s početka 20. veka, staleškoj podeli, varoškim i vlastelinskim sudbinama i tajnama neobičnih likova čije se sudbine prepliću i sudaraju. Priča o zabranjenoj ljubavi.

U mirnoj vojvođanskoj varoši, početkom prošlog veka, na imanju grofa Ercega dogodila se neobična ljubavna priča. Dve porodice, bogata grofovska i siromašna konjušarska, koje godinama žive mirno jedna pored druge, suočiće se sa strašnim gubitkom. Emilija i Mihajlo, kći konjušara i grofov sin, vršnjaci su koji odrastaju zajedno i s vremenom postaju najbolji prijatelji. Ušavši u punoletstvo, strastveno se zaljubljuju i tajno se vere. Njihove porodice snažno se protive braku, pa se mladi par odlučuje na neuspešno bekstvo. Kad se sve smiri i vreme počne da leči rane, noć kada su došli svatovi promeniće sve…  

Ovo je prva knjiga ambiciozne trilogije Kazna za greh, izuzetan roman emotivno prožet krhotinama bola i slabosti, jalovim željama, lažima i neizrečenim tajnama. Jelena Bačić Alimpić nam pripoveda o davno prohujalom vremenu i zabranjenoj vezi dvoje mladih ljudi koji se sastaju u senci starog platana i bore za svoju ljubav, protiv društvenih stega, staleža i normi.  

 

LAGUNA

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar