Inovacija i udobnost- Najnoviji trendovi za rad od kuće

Inovacija i udobnost- Najnoviji trendovi za rad od kuće

U poslednjih nekoliko godina sve više kompanija svoj rad prebacuje na remote pozicije ili takozvani rad od kuće. Smatra se da ovakva vrsta rada zaposlene čini produktivnijim i uspešnijim, jer mogu lakše da kreiraju kako svoje slobodno vreme tako i svoj radni prostor.

Bilo da radite iz kuhinje, dnevne sobe ili imate svoju mini kancelariju u svom domu, istraživanja pokazuju da je uređen radni prostor ključan za zdrav i produktivan radni stil. Kreiranje kućnog radnog prostora može biti prilično izazovno, jer zahteva ispunjenje mnogih bitnih kriterijuma.

Više se sam rad od kuće ne svodi na računar, dobru internet vezu, štampač i miša, već zahteva i dobru organizaciju, udobnost i prilagođenost vašim specifičnim potrebama. Ipak, nije neophodno da imate celu jednu sobu koja će vam služiti kao kancelarija, čak i pažljivo osmišljeni deo dnevne ili spavaće sobe poslužiće kao udoban i funkcionalan radni prostor.

Kada je reč o dizajniranju home offica postoji nekoliko segmenata koje morate uzeti u obzir.

Udoban nameštaj
Kada je u pitanju rad od kuće, udobnost je ključna, a pod udobnošću podrazumevamo funkcionalnu stolicu kao i sto koji će olakšati vaš radni prostor. Udobnost je od ključnog značaja ne samo za vaš svakodnevni život već i za vaše opšte zdravlje. Bez obzira na to da li se vaš radni prostor sastoji od jednog laptopa ili više monitora sa kućištem, uz štampač. Potrudite se da odaberete stolicu koja podržava vašu kičmu i omogućava udobnost tokom dužeg sedenja. Takođe, osigurajte dobro osvetljenje kako biste smanjili zamor očiju tokom radnog dana.Važno je naglasiti da ne morate imati ogroman prostor da biste stvorili efikasan kućni radni prostor. Ponekad je dovoljan samo dobro organizovan i prilagođen kutak u već postojećem prostoru.

Pozadina za video pozive
Zoom i video sastanci postali su gotovo obavezni kada je rad od kuće u pitanju. Pa je video call upravo razlog koji morate imati na umu kada planirate uređenje vašeg radnog prostora. Izbegavajte postavljanje nameštaja tako da prozor bude iza vas, jer će to dovesti do prevelike osvetljenosti u video pozivima i otežati sagovornicima da vas jasno vide.

Ako je vaš radni prostor deo veće, multifunkcionalne prostorije, razmislite o zvučno izolovanim pregradnim zidovima kako biste zadržali privatnost, i omogućili lakše funkcionisanje.

Inspirativne boje za podsticanje kreativnosti
Razmislite o zidovima kao o platnu koje inspiriše svakodnevicu. Lepe i ohrabrujuće nijanse, stvaraju stimulativnu i angažovanu radnu atmosferu, podstičući kreativnost i interakciju.

Dizajn koji angažuje svako čulo
Dizajn koji uključuje sva čula postaje sve značajniji deo trendova kućnih radnih prostora, s fokusom na potpuno iskustvo radnog prostora. Integrisanje različitih tekstura, prijatnih mirisa i umirujućih zvukova stvara okruženje koje podstiče produktivnost i dobrobit. Ovakav pristup stvara svestranije i zadovoljavajuće iskustvo rada od kuće.

Bitno je da se fokusirate na funkcionalnost i udobnost kako biste stvorili radno okruženje koje će vam omogućiti produktivnost i udobnost dok radite od kuće.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar