Francuski reditelj Betrand Tavernier gost Kustendorfa

Francuski reditelj Betrand Tavernier gost Kustendorfa

Listi istaknutih gostiju ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf na kojoj su Oskarom nagrađen reditelj Alfonso Cuaron i ruski reditelj Andrei Konchalovsky, pridružuje se još jedno ime, nagrađivan francuski reditelj, Betrand Tavernier.

Betrand Tavernier je jedan od najeklektičnijih francuskih reditelja i takođe, jedan od reditelja koje ja Francuska nagradila najvišim priznanjima. Njegovi filmovi pokrivaju neobično širok spektar tema i stilova, u rasponu od teških drama socijalnog realizma i ratnih filmova do nežnih komedija-drama i raskošnih  filmova epoha.

Osmi međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf održaće se od 21. do 26. januara u Drvengradu na Mokroj Gori, u organizaciji „Rasta international“ i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Mećavnik grada i TNSO. Kustendorf, čiji je osnivač i umetnički direktor reditelj Emir Kusturica, nekomercijalnog je karaktera i održava se svake godine u januaru sa ciljem povezivanja poznatih filmskih stvaralaca i dobitnika najvećih svetskih priznanja sa studentima akademija filmske umetnosti.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar