Dosad neispričana priča o bitkoinu - Digitalno zlato

Dosad neispričana priča o bitkoinu - Digitalno zlato

„Digitalno zlato“ je dosad neispričana priča o bitkoinu, čudacima i milionerima koji menjaju lice novca.

Bitkoin, revolucionarna digitalna valuta i finansijska tehnologija, predstavlja začetak jednog globalnog društvenog pokreta utopijskih stremljenja. Ideja nove valute, koju održavaju personalni računari širom sveta, bila je predmet brojnih šala, ali to je nije sprečilo da preraste u tehnologiju vrednu više milijardi dolara, tehnologiju s mnoštvom sledbenika, koji je smatraju najvažnijim novim izumom još od stvaranja interneta.

Poklonici bitkoina, od Pekinga do Buenos Ajresa, u njemu vide mogućnost postojanja finansijskog sistema bez uticaja vlade ili banaka, novu globalnu valutu digitalne ere. „Digitalno zlato“ je neobična priča o jednom grupnom izumu, pripovest o ličnostima koje su stvorile bitkoin, uključujući i jednog finskog studenta, argentinskog milionera, kineskog preduzetnika, Tajlera i Kamerona Vinklvosa, tajanstvenog tvorca bitkoina Satošija Nakamota, kao i Rosa Ulbrihta, osnivača Silk rouda, tržišta narkotika na internetu.

Natanijel Poper je reporter Njujork tajmsa, gde piše o zanimljivim temama u kojima se susreću finansije i tehnologija. „Digitalno zlato“ je priča o tome kako funkcioniše novac, ko iz njega izvlači korist, i kako bi sve to moglo izgledati ubuduće.

Knjiga „Digitalno zlato“ objavljena je u Laguninoj ediciji „Netopija“, koju uređuje Lagunin autor Aleksandar Ilić, a obuhvata naslove koji se bave internetom i savremenim digitalnim tehnologijama.

Možete je kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar