Da li imaš stila?

Ovih dana ću vam otkriti šta je stil... samo dok ga pronađem i shvatim. Kažu da je neprolazan, ali podliježe trendovima, priznali ili ne. Možda ne godišnjim, čak ni decenijskim, ali molim vas, treba se kretati bar u sopstvenom vijeku, polovini, četvrtini, bilo kojem okviru, jer nisam nešto primijetila krinoline u poslednje vrijeme.
 
Ponekad ustanem ujutro i znam da ću promašiti, obavezno onda kada se izvučem iz kreveta bez jasne slike. Ponekad, zapravo mnogo češće, sam sretna svojom kombinacijom. Naravno, uvijek znam da ću joj se jednom smijati, to je neizbježno i nije uopšte bitno. Ljudi rastu, a sa njima i stilovi. Raste i moda. Na koncu, bitno je samo osjećati se, ne nužno izgledati. Ali izgled definitivno pomaže u stvaranju osjećaja, to je omanja kvaka.
 
Vjerujem da i vi imate dane za usko, dane za kratko, dane za sasvim neprimjereno i ono tek na granici. Ok, možda ne svi. I mimo toga, dane za stvari za koje pouzdano znate da ne ističu ama baš ništa, ni kilažu, ni figuru, ni ten, da vam možda ne označavaju ni pol (ukoliko vam je to uopšte bitno), a možda, povrh svega toga, nisu ni u trendu. Jednostavno morate.

Ja imam svoje dane muških hlača. Imam i dane preširokih haljina. Dane ružnih cipela, a gotovo svi su mi dani neprikladnih torbi. Ni jedno od ovoga mi ne laska. Ni jedno od ovoga nikome ne laska. Ipak, na ulici ćete često vidjeti trendseterke baš u tome (ovdje se ograđujem, daleko sam ja od trenda).

Da li je moda završila svoj krug i postala antimoda? Zaključila komad, odigrala ulogu i otišla da spava? Da li je trend postao sopstvena suprotnost, a lijepo sve? Ili ništa? Možda više i nema gdje da raste. Ako je tako, čeka nas jedno zanimljivo razdoblje... a ako nije... ne, ne, ne, ipak jeste, pogledajte kroz prozor. 

Fotografija: Ivan Pavliš

Stil i ti by Tijana Bjeljac

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar