Bitno je raspoloženje

Smakovi svijeta dolaze i prolaze, bar tako moja baka kaže. Ne toliko učestalo kao novi trendovi ali u pravilnim razmacima. A mi slavimo. I eto povoda za krpice.
 
Nove godine, one uvijek sa stresom, protutnje uvijek tako da i ne znamo šta nas je snašlo. A još se pripremamo - golim ramenima kao da ne padaju pahulje veličine krpe, nalakiranim frizurama kao da vlažnost vazduha nije jednaka onoj u plastenicima i štiklicama visokim gotovo koliko i snježni pokrivač i klizavim kao kese za smeće.
 
Sve vrijedi, jer to je luda noć, a mi još luđi. Okolo je okićeno pa valja zasjati jače od obližnjeg bora. A do jutra neka se rastope boje... sa našeg namazanog lica.
 
Odlučila si se za malu crnu haljinu? Svaka čast! Zlatna je, doduše, nova crna. Dakle, za malu zlatnu haljinu? Kakva ideja! Svi će je imati. Jarke i žive boje su uvijek dobro došle u ovim sumornim danima, a i otvaraju ti lice. Divno, odskakaćeš od ambijenta i prazničnog duha voćnim izdanjem. Jedna od autentičnih mirnih, tamnih, zimskih boja (kao da se zima na njih pretplaćuje iz godine u godinu godinama unazad)? Sjajno, odlučila si da se boriš protiv praznika baš za praznike. Ali svakako, baš ti šta god da obučeš, lijepo je i savršeno stoji.
 
Sve je bitno, i šminka i nokti, i haljina i cipele, i tašna i nakit, i bundica i čarape, i da, raspoloženje.
 
Neka je sjajno, neka je kratko, neka je sretno! Čitamo se u sledećoj godini!

Stil i ti by Tijana Bjeljac

Fotografija: Fashion Illustrator-JASON BROOKS

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar