Međunarodni dan dečije knjige

Međunarodni dan dečije knjige

Međunarodni dan dečije knjige u celom svetu se obeležava 2. aprila. Sve je krenulo davne 1967. godine. Dan se obeležava u spomen na rođenje pisca Hansa Kristijana Andersena.

Danski književnik, rođen 2. aprila 1805. godine, danas je poznat kao “kralj bajki“. Sva deca sveta znaju za njegove priče: “Ružno pače“, “Snežna kraljica“, “Princeza na zrnu graška“, Devojčica sa šibicama“… Andersenova dela su prevedena na više od 80 jezika i bila su nadahnuće za stvaranje mnogih pozorišnih i baletskih predstava, filmova, skulptura i slika. Više od 150 priča za decu čine ga jednim od najvećih figura svetske književnosti.

Ovaj dan biće propraćen i kod nas nizom programa i akcija. Jednu od akcija organizovale su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi.
međunarodni dan dečije knjige
Na sajtu www.delfi.rs je organizovana akcija na kojoj su sve knjige za decu u izdanju Lagune na dodatnom popustu. Knjige koje možete da kupite na ovoj akciji već su na popustu od 20%. Povodom Međunarodnog dana knjige za decu biće vam omogućen i dodatni popust od 10%. Ali to nije sve. Kupovinom tri ili više knjiga obračunaće vam se i količinski popust od 10%.  Za porudžbine iz Srbije čija je vrednost veća od 2.000 dinara dostava je besplatna.
 
Spisak naslova na akciji pogledajte ovde.

Akcija važi samo u četvrtak, 2. aprila, na sajtu www.delfi.rs.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar