Eko mama - problem nezaposlenosti mladih žena

Eko mama -  problem nezaposlenosti mladih žena

Pozivamo vas da glasate za projekat "Eko mama" na sajtu socialimpactaward.rs. Neophodno je da odaberete još dva prateća projekta koja vam se dopadaju i registrujete svoje glasove putem facebook-a, twiter-a ili google naloga. Glasanje traje do 24. maja.

Više o projektu:
Glavni problem koji rešavamo programom je nezaposlenost mladih žena niskog socio ekonomskog statusa, majki dece mlađeg uzrasta. Nezaposlenost mladih u našem regionu je sve prisutna pojava, posebno nezaposlenost kod mladih žena i majki.

Ovim programom delovaćemo vaspitno i na populaciju dece koji će učeći po modelu, i uzoru na majke steći veštine, razvijati kreativnost i dodatno poboljšati proces socijalizacije družeći se sa vršnjacima. Očekujemo da ćemo projektom povećati samopouzdanje kod žena i naučiti ih kako da stečeno znanje praktično upotrebe u životu.

Značaj ovog projekat je ukazati na problem nezaposlenosti mladih žena, potrebe za programima prekvalifikacije, nalaženje kreativnih rešenja za probleme žena, sticanje novih veština kod žena; podsticanje ženskog aktivizma; razvijanje preduzetničkog duha među mladim ženama; jačanje spone između majke i deteta zajedničkim radom; ostvarivanje vaspitnog uticaja na decu, putem “ učenja po modelu”; jačanje samopouzdanja i duha zajedništva kod žena; kreativno provođenje vremena, razmena iskustava i ideja ka nalaženju rešenja zajedničkim radom; skretanje pažnje javnosti na problem nezaposlenosti mladih žena ali i kreativnih rešenja na tom putu.

Projekat “Eko mama” možete pogledati ovde i ovde

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar