Dečija koža je posebno osetljiva na sunce - Ideal Soleil

Dečija koža je posebno osetljiva na sunce - Ideal Soleil

Dečija koža je posebno osetljiva na sunce obzirom na to da njeni odbrambeni mehanizmi još uvek nisu u potpunosti razvijeni. Tokom jednog dana na plaži, uticaj UV zraka na osetljivu dečiju kožu je čak triput veći od uticaja na kožu odrasle osobe upravo zbog njenog manjeg sunčanog kapitala. Laboratorije Vichy imaju rešenje: Ideal Soleil dečije mleko u velikom pakovanju, super-nežni sprej ili obojena mirisna pena – tri teksture, tri doživljaja sa uvek istom visokom zaštitom, SPF 50, kako bismo omogućili roditeljima efikasnu zaštitu kože njihove dece.

Zbog povećanog prolaska kroz atmosferu Zemlje, sunčevi zraci imaju sve jače dejstvo na kožu. Utvrđeno je da 80% životnog izlaganja UV zracima dosežemo već do 18. godine, a epidemiološka istraživanja dokazuju da je pojava raka kože kod odraslih usko povezana sa frekvencijom pojave opekotina od sunca u detinjstvu. Dečija koža je na UV zrake osetljivija nego odrasla koža, jer je njen pigmentni sistem nezreo sve do puberteta. Većina roditelja smatra da dobro štiti svoju decu zaštitnom kremom, ali skoro svaki drugi roditelj kaže da je njegovo dete već imalo opekotinu od sunca. Sve je to posledica ponekad rizičnog ponašanja na suncu (npr. vreme izlaganja duže od tri sata dnevno, izlaganje u doba kada je sunce najjače – između 11 i 16 časova), ali i kvaliteta nanošenja proizvoda za zaštitu od sunca koji nije uvek optimalan. Naime, roditeljima ponekad nije jednostavno da pravilno nanesu kremu na dečiju kožu koja nestrpljivo čekaju na igru i kupanje. Roditelji misle da su kremu dobro naneli, ali zapravo ne nanose dovoljnu dozu od 2mg/cm2 kože.

Takođe, bitno je naglasiti delove tela koji su često zaboravljeni: gornja strana stopala, donji deo leđa, nadlanica, unutrašnjost šaka, ključna kost, zadnja strana kolena, Ahilova tetiva – toliko malih delova koji su, ponekad, na kraju dana prilično crveni uprkos nanošenju kreme za zaštitu od sunca.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar