Zdrava i lepa kosa?!

Da li Vam se nekad učini da Vam je za kupovinu preparata za kosu  potreban PhD iz dermatologije?  Koenzimi, proteini, etericnim uljima, bez silikona, uklanja kamenac.. Realno ko još zna šta je od toga štetno, a šta korisno?

Čini mi se kao da pričamo dva različita jezika, i ne razumemo se baš, a cilj nam je lepa i zdrava kosa. Zar ne? Zato, evo nekoliko saveta za zdravu kosu, napisanih na veoma razumljivom jeziku…

-Svaki preparat koji koristite, ma koliko je on dobar za Vašu kosu posle određenog vremena treba da promenite. Dugotrajnim korišćenjem istih proizvoda dolazi do zasićenja kože glave i kose, i sam proizvod gubi prvobitno dejstvo.

-O samom pranju kose postoji više mitova nego u nekim bajkama. Ja ću vam reći savet svog dermatologa koji kaze 2 puta nedeljno, a leti 3 puta. Svakodnevnim ili čestim pranjem kose dovodite do povećanog mašćenja temena, a samim tim možete dovesti do oboljenja koze glave.
kosa
-Ono u čemu mnogi greče je  korišćenje bebi proizvoda. Naime pH kože glave deteta i odraslog čoveka je drugačiji. I dok postoje osobe kojima bebi proizvodi odgovaraju imajte na umu da su oni izuzeci, većini od nas ovi proizvodi mogu da nanesu veću štetu nego korist.

-Veoma je važno da četke koje koristite budu od kvalitenog materijala. Zato obratite pažnju.

-Iako većina nas koristi šampone protiv peruti, moj dermatolog kaže da je to kardinalna greska. Zašto? Kako? Ne bih vam znala reći.. Ali u slučaju peruti možda ne bi bilo loše da probate neka alternativna sretstva kao što je sapun od kozijeg mleka, ili možda je ipak  najbolja solucija da se obratite dermatologu.

-Crveno teme, svrab, i konstantna pojava peruti su jasni znaci da imate neko oboljenje kože glave. Zato se obavezno obratite dermatologu. Jer da bi imali lepu i zdravu kosu prvo morate imati zdravu kožu glave.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar