U poseti kozmetičaru: Depilacija šećernom pastom

U poseti kozmetičaru: Depilacija šećernom pastom

Jedno je zajedničko svim ženama: ni jedna od nas ne voli depilaciju. Kako se nosite sa ovom bolnom obavezom? Koji je najefikasniji način uklanjanja dlačica za vas?

Nedavno sam ispred ekipe Modnog Vriska posetila salon lepote Marija u potrazi za odgovorima na ovo pitanje. Vlasnica mi je predložila da probam depilaciju šećernom pastom!

1a.jpg

"Šećerna pasta je 100% prirodna, ne sadrži hemikalije i ne izaziva iritaciju kože. Bol je neuporedivo manji nego kod depilacije voskom. Znatno se smanjuje broj dlačica i one postaju mekše.

Posle depilacije šećernom pastom koža je glatka i baršunasta, a učestalost depilacije smanjuje se na šest nedelja.", kaže vlasnica salona, Marija, o ovoj vrsti depilacije.

2.jpg

I stvarno, ova vrsta depilacije je definitivno manje bolna. Uz ćaskanje sa Marijom tokom depilacije ruku, vreme je proletelo. Koža je posle depilacije, kako je Marija i najavila, glatka i baršunasta. Sam proces se sastoji iz nanošenja smese, koja je zlatno žute, boje na kožu. Posle prvog čupanja smesa se premesi i opet nanosi na nov deo kože. Vremenom smesa menja boju i postaje sve belja. Koža nije lepljiva kao što je posle depilacije voskom, što je još jedna od prednosti.

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Ostaje je još da sačekam i vidim da li se vremenom smanjuje broj dlačica, a definitivno one sporije rastu!

Da li je neko od vas probao ovu metodu i kakva su vam iskustva?

salon lepote marija

Salon Lepote Marija
Karadjordjeva 12, Kragujevac
+381 64 23 95 322

Tagovi:

Komentara (3)

  • 10.04.2016

    Još je Kleopatra koristila ovu vrstu depilacije ... tako da mora da je efikasna :)

  • 10.04.2016

    Kako se pokazala šećerna pasta kada je brazilsko depiliranje u pitanju?

  • 10.04.2016

    Da li je ova vrsta depilacije moguća kod jakih dlaka?

Dodaj komentar