Snažne žene su snažna zajednica

Snažne žene su snažna zajednica

Drogerijski lanac dm drogerie markt nastavlja sa svojom posvećenošću zajednici, pružajući tokom marta tradicionalnu podršku u vidu donacija za 10 sigurnih kuća širom Srbije. U okviru obeležavanja Dana žena, dm je pored proizvoda za negu i higijenskih sredstava za neometano funkcionisanje sigurnih kuća pripremio i dodatne proizvode kao znak pažnje za korisnice ovih ustanova i njihovu decu, izražavajući solidarnost u njihovoj borbi.

Kao deo kontinuirane brige za dobrobit žena, dm je još jednom posvetio pažnju sigurnim kućama širom zemlje – u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Pančevu, Leskovcu, Vranju, Somboru i Sremskoj Mitrovici. Ovu inicijativu kompanija već godinama sprovodi sa ciljem da bude dodatni oslonac ženama koje su pretrpele nasilje, kako bi se bar malo olakšao njihov boravak u sigurnim kućama. Isto tako, dm nastavlja da razmišlja o dobrobiti žena boreći se i protiv menstrualnog siromaštva, stoga su među doniranim proizvodima bili i oni za menstrualnu higijenu.

„Kompanija dm tradicionalno je posvećena osnaživanju žena u našoj zajednici. Iz te perspektive nastavljamo da podržavamo žene koje se, između ostalog, bore za svoje pravo na sigurnost i dostojanstven život. Naš cilj je da kontinuirano pomažemo raznim društvenim grupama, doprinoseći stvaranju okruženja u kom svaka žena može da oseća ohrabrenje i razumevanje“, istakla je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka Marketinga i komunikacija dm Srbija i Severna Makedonija.

Uz donacije sigurnim kućama, dm je nastavio i tradiciju darivanja žena dobrovoljnih davalaca krvi. Učesnicama akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beogradu, Kruševcu i Sremskoj Mitrovici dm je poklon-paketima i prikladnim znacima pažnje izrazio zahvalnost za ovaj plemeniti čin.

Kompanija dm ostaje posvećena svojoj misiji društvene odgovornosti, nastavljajući sa inicijativama čiji je cilj unapređenje zajednice. U toku je i konkurs „{ZAJEDNO} jedni za druge!“, u okviru kog će dm podržati projekte posvećene unapređenju fizičkog, mentalnog i menstrualnog zdravlja žena svih starosnih grupa. Zainteresovana udruženja, preduzetnici i javne ustanove mogu da se prijave do 15. marta na web stranici dm-zajedno.rs, a kompanija dm odabraće one koji ispunjavaju sve uslove i obezbeđuju najviše dobrobiti za zajednicu.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar