Radiotalasni lifting lica i tela

Radiotalasni lifting lica i tela

Odložiti efekte starenja, odnosno osvežiti kožu i ukloniti bore danas je postao gotovo standard kada je u pitanju negovan izgled u određenim godinama. Iako interesovanje za estetske operacije ne posustaje, sve više je onih koji se okreću kozmetičkim tretmanima pomoću kojih se efekti starenja smanjuju postižući gotovo istovetan efekat, ali bez rizika i bolnog oporavka. Jedna od metoda nehirurškog liftinga lica i tela koja se primenjuje i kod nas je radiotalasni lifting ili RTL.

Šta je radiotalasni lifting?
Poznato je već da je kolagen od presudnog značaja za mladalački izgled  kože jer u kombinaciji sa elastinom održava njen tonus. Posle 25. godine se u organizmu značajno smanjuje stvaranje kolagena i elastina, te se koža blago opušta i prve bore se pojavljuju. Radiotalasni lifting radi na principu pobuđivanja sinteze kolagena i elastina, gde se već prisutan kolagen u koži kontrahuje, tj, ispravlja dovodeći do gotovo trenutnog zatezanja opuštene regije kože.

Kako se izvodi radiotalasni lifting?
Sam tretman obavlja se bezbolno i bezbedno, bez ikakve anestezije i neprijatnosti. Regija kože koja se želi tretirati prvo se obilno namaže gelom da bi se preko regije prelazilo elektrodama smeštenim u aplikatoru. Elektrodama se toplota dovodi do dubinskih delova kože, izazivajući tako sintezu kolagena i elastina. Spoljni sloj se ne zagreva, pa nema ni neprijatnosti.  

Radiotalasni lifting se preporučuje svim osobama koje žele dugotrajan efekat liftinga bez kompikacija koje ostavlja plastična hirurgija. Sa tretmanima se može početi preventivno i oko 25. godine života, kako bi se neutralisali efekti preranog starenja. Starijim osobama se preporučuje za neutralisanje već nastalih bora i zatezanje opuštene kože.

Radiotalasni lifting moguće je raditi na svim delovima tela, kako na licu, tako i na ostalim regijama, vratu, stomaku, stražnjici.

Efekti
Određeni efekti vidljivi su već posle prvog tretmana. Sitne bore oko očiju nestaju, dok duboke postaju znatno pliće. Koža se polako zateže, odnosno popravlja se tonus kože jer se normalizuje lučenje sebuma i brazde od nosa ka usnama se smanjuju. Takođe, podočnjaci se vidljivo podižu. Kvalitet kože u predelu vrata se značajno popravlja. Ako se tretman primenjuje na čitavo telo, daje rezultate i u borbi sa celulitom i smanjivanjem masnih naslaga, ublažava vidljivost ožiljala i strija. Za lečenje celulita najbolje rezultate daje kombinacija radiotalasnog liftinga sa CELOS limfnom drenažom. Da bi se postigli dugotrajni rezultati neophodno je uraditi  seriju od 3 do 4 tretmana uz vremensku razliku od 15 dana, da bi sinteza kolagena i elastina dostigla neophodan nivo za uspešan lifting kože. U zavisnosti od stepena opuštenosti, starosne dobi kao i reakcije na tretman, nadalje se  preporučuje obavljanje jednog tretmana na svaka dva meseca.

Nedoumice oko radiotalasnog liftinga i kontraindikacije
Sunčanje ne predstavlja kontraindikaciju za obavljanje tretmana, kao što je to slučaj sa laserskim tretmanima, pa tako ne postoji ograničenje za tretman u vidu vremenskih prilika. Ipak, radiotalasni lifting nije dozvoljeno raditi kod trudnica, osoba sa pejsmejkerom, metalnim implantima, epilepsijom, kancerom, otvorenim ranama ili kod bolesti kože.

Izvor slike: kakosmrsati.rs

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar