Nega suve i oštećene kose kokosovim uljem

Nega suve i oštećene kose kokosovim uljem

Nakon što smo se zatrpali hemijom, prirodno ponovo postaje trend. A nakon korišćenja nekoliko prirodnih proizvoda, shvatila sam da je to sa punim pravom.

Moja kosa je veoma suva. Posezala za svakakvim preparatima ne bih li je vratila u normalu. Ono što sam dodala jeste korišćenje kokosovog ulja. Čula sam more pohvala, a glavni dokaz da je dobro su kose devojaka iz tropskih krajeva kojima korišćenje ovog ulja predstavlja osnovnu negu.

Balzami i maske hemijski omekšavaju kosu i glade je, samim tim daju sjaj kosi, pa ona samo izgleda zdravije. Za razliku od njih kokosovo ulje prodire u unutrašnjost dlake (jedno je od retkih ulja koje to čini), čime popunjava pukotine na kosi i daje joj na debljini, ali i sprečava buduća oštećenja.

Pomaže kosi da povrati izgubljene proteine i sjaj, takođe je jača i zadržava vlažnost.

Zbog antibakterijskih svojstava, sprečava nastanak peruti, ali i opadanje kose. Hrani teme, pa onaj neprijatni svrab nestaje, a i štiti folikule kose, tako da kosa manje opada. Sadrži vitamine E i K.

Ovo ulje se ponekad naziva i maslac. Razlog je što je kokosovo ulje na temperaturi do 24 stepena belo, gusto i čvrsto, kao mast. A kada je temperatura u prostoriji viša od 24, postaje tečno i prozirno. Da ne budete zbunjene kad se promeni i pomislite da se pokvarilo.

Ja ga koristim jednom sedmično, nanesem na krajeve ili uveče, pa prenoćim sa uljem na kosi ili bar sat vremena pre pranja. Nakon toga kosu operem litarskim šamponom i stavim balzam ili pakovanje, jer kokosovo ulje hrani kosu iznutra, za "glađenje" treba staviti i neki preparat za spoljašnje dejstvo. Nakon toga mi kosa bude skroz svilenkasta i sjajna.

Nabavila sam ga u prodavnici zdrave hrane, po ceni od 700 dinara. Možda na prvi pogled zvuči skupo, ali ima 310g i jako se sporo troši. Obavezno birajte ekstra devičansko i prirodno ulje (koje je baz aditiva i konzervansa), a ne ona hemijska sa mirisom kokosa, a u njima nema ni k od kokosa.

Recept za lepu kosu:pomešajte 3 kašike kokosovog ulja sa 4 kašike balzama, ukvasite kosu i nanesite ovu smesu na krajeve, držite 2h ili više, zavisno od mogućnosti, a onda šamponirajte.

MakeupRSaveti by Magdalena Radibratović

Izvor slike: strategiclivinghq.com

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar