Moćna dijeta za ubrzavanje metabolizma

Moćna dijeta za ubrzavanje metabolizma

Ako imate spor metabolizam, možete probati sa ovom dijetom, veoma bezo ćete videti rezultate.

Dijeta za ubrzavanje metabolizma, koju je napravila američka nutricionistkinja Hejli Pomoroj, će vam dati bolje rezultate u smisli da ćete moći da jedete više i bolje.

Ako ceo život idete sa jedne dijete na drugu, i nikako ne uspevate da ostvarite željeni cilj, ovo može biti rešenje. Ovo je posebno tačno ako ste već morali da smanjite porcije, brojite kalorije, masti ili svaki gram koji unosite kako biste dostigli željenu telesnu težinu.

U ovom tekstu, pogledaćemo kako zaista izgleda ta čuvena dijeta za ubrzanje metabolizma. Na ovoj dijeti, uspećete da izgubite do 10 kilograma za 20 dana.

Pa, kako ona deluje? Najvažnije što treba da znate jeste da morate jesti određene hranljive materije u tačno određeno vreme, kako biste aktivirali usporeni metabolizam.

Šta predtsavlja dijeta za ubrzavanje metabolizma?
Hejli Pomoroj je napravila dobar, izbalansiran plan ishrane u kom hrana koju unosite radi za vas i pomaže vam da smršate. Tako da, umesto da vam postaje neprijatelj, hrana je energija za ubrzavanje sporog metabolizma.

Koristeći se ovim metodama, napisala je knjigu „Dijeta za ubrzavanje metabolizma“ koja je dospela na prestižnu Nju Jork tajmsovu listu best selera.

U ovoj knjizi, ona objašnjava: „Ješćete zaista mnogo, i u isto vreme ćete gubiti kilograme. Najbolja stvar je što nećete uopšte razmišljati o brojanju kalorija ili masti koje unosite.

I ne brinite, neće vam dosaditi hrana koju ćete jesti, pošto ćete menjati jelovnik svake nedelje. Sve to je deo plana koji je osmišljen tako da utiče na svaku, pa i najmanju psihološku promenu koja će doprineti ubrzavanju metabolizma.

dijeta

Kako deluje?
U suštini, dijeta za metabolizam deluje u tri faze. One se dele od ponedeljka do nedelje i ponavljaju se četiri nedelje uzastopce. Zatim ćemo vam pokazati faze kroz koje dijeta prolazi:
1.    faza – ponedeljak i utorak: jedete puno voća i ugljenih hidrata.
2.    faza – sreda i četvrtak- jedete puno životinjskog mesa i ugljenih hidrata.
3.    faza – od petka do nedelje: pored svega navedenog, treba da ubacite još zdrave masti i so.

Ne zaboravite da održavate ovu dijetu 28 uzastopnih dana, da biste primetili rezultate.

Da li treba da vežbate?
U svakoj fazi, vežbanje je obavezno. Treninge takođe možete podeliti po fazama: u prvoj radite kardiovaskularne vežbe, pa aerobik, i na kraju vam trebaju neke vežbe za opuštanje tela. Na ovaj način ćete podstaći metabolizam da bude aktivniji i zdraviji.

Šta treba da imate na umu kada ste na ovoj dijeti

Jedite pet puta dnevno
Najosnovniji obroci su svakako- doručak, ručak i većera. Između obroka treba da ubacite i užinu, koja će biti u toku prpeodneva i popodneva.
Jedite na svaka dva sata
Između obroka, treba da prođe barem dva sata, a najviše što treba da čekate je četiri sata. Naravno, to se ne odnosi na period kada spavate.
Doručkujte čim se probudite
Prvi obrok treba da bude u okviru prvih sat vremena od kad ste ustali. Doručak se ne preskače. Ovo je čak, ključna stvar za bržu aktivaciju metabolizma.
Izdržite sve četiri nedelje
Morate se pridržavati ove dijete sve četiri nedelje. Vašem telu treba vremena da se oporavi, barem 28 dana.
Poštujte svaku fazu i hranu koju treba da jedete
Da bi dijeta bila uspešna, morate ispoštvati svaku fazu od početka do kraja. Nemojte ih mešati, menjati I sli;no. Jedino tako ćete moći da vidite rezultate. Više jedite organsku hranu, a ređe mesne prerađevine.
Zabranjene namirnice
Kao i u većini zdravih dijeta, i u ovoj nije dozvoljen unos određenih namirnica, poput:
•    mlečnih proizvoda
•    kukuruza
•    pšenice (klice su dozvoljene)
•    soje
•    alkohola
•    prerađenog šećera
•    kofeina
•    sokova
•    proizvoda koji imaju „lajt“ oznaku
•    suvog voća
•    veštačkih zaslađivača

Takođe, obavezno izbegavajte grickalice i brzu hranu pošto sadrže neželjene masti, razne šećere i rafinisano brašno koje ničemu ne služi i samo se taloži u našem telu.

Zašto je ova dijeta dobra za vaše zdravlje
Hejli Pomroj pojašnjava da ovakav unos zdravih namirnica ima za cilj da pomogne nadbubrežnim žlezdama, smanjuje opterećenje jetre i neguje štitnu žlezdu. Ovako se proizvode hormoni triodotironin (T3) i tiroksin (T4), koji su odgovorni za brz metabolizam.

Takođe, dijeta za ubrzavanje metabolizma smanjuje stres i samim tim, smanjuje nivo hormona kortizola, koji je odgovoran za taloženje masti u stomaku.

Ona objasnjava i da ćete, zahvaljujući ovoj dijeti, smanjiti šanse da obolite od:
•    kardiovaskularnih bolesti
•    hormonskih poremećaja
•    hiperholesterolemije
•    dijabetesa
•    artritisa
•    celijaklije
•    poremećaja u radu štitne žlezde
•    neplodnosti

Kao što vidite, ova dijeta je zanimljiv izbor za one koji žele da rade na poboljšanju svog zdravlja i izgleda, i lako se primenjuje.>

Pre nego što počnete da se pridržavate ove dijete, obavezno razgovarajte sa lekarom. Takođe, ne zaboravite da uklopite i treninge u život, kako bi ova dijeta dala što bolje rezultate.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar