Med i cimet – odlična kombinacija za jači imunitet

Med i cimet – odlična kombinacija za jači imunitet

Lekovita svojstva meda i cimeta su poznata od davnina, pa se ova mešavina koristi za lečenje mnogih zdravstvenih problema.

Jačanje imuniteta - mešavina meda i cimeta je dobra za jačanje imuniteta i zaštitiće vaš organizam od virusa i bakterija.

Bolje varenje - dokazano je da samo 2 kašike mešavine od cimeta i meda pre obroka mogu značajno da olakšaju varenje hrane i da imaju blagotvorno dejstvo na rad creva. Ako redovno budete konzumirali ovu mešavinu, nećete više imati problema sa nadutošću, zatvorom i gasovima.

Snižavanje holesterola - mešavina od meda i cimeta može da snizi i nivo lošeg holesterola. Potrebno je da u 4 dl čaja umešate 2 velike kašike meda i 3 male kašike cimeta. Pijte ovaj napitak 3 puta dnevno, a dokazano je da se nakon duže upotrebe može postići i potpuno izlečenje.

Lečenje infekcija bešike - zahvaljujući svom antibakterijskom dejstvu, cimet i med mogu da leče i infekcije bešike. Samo umešajte 2 velike kašike cimeta i jednu malu kašiku meda u 2 dl mlake vode i pijte ovaj napitak svakoga dana.

Mršavljenje - prokuvajte jednake količine meda i cimeta u jednoj čaši vode. Pijte po jednu čašu ovog napitka ujutru pola sata pre jela i uveče pola sata pre odlaska u krevet. Na ovaj način med i cimet će da doprinesu zdravom gubitku kilograma.

Dugovečnost - kombinacija meda i cimeta doprinosi regeneraciji čitavog organizma i čini ga snažnijim i zdravijim. Najnovija istraživanja su pokazala da ova mešavina može značajno da produži životni vek čoveka. Da biste napravili lek za dugovečnost, potrebno je samo da jednu kašiku cimeta i četiri kašike meda prokuvate u jednoj šolji vodi. Podelite tu mešavinu na 4 dela i pijte je 4 puta u toku dana.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar