Kako smršati trideset kilograma za osam meseci

Kako smršati trideset kilograma za osam meseci

Da li ste spremni da đuskajući dođete do savršene forme? Zumba program će vam pomoći u tome. On je uzbudljiv, efikasan, lak za praćenje, inspirisan Latinom, a veoma dobro sagoreva kalorije.


Od osnivanja 2001. godine Zumba program je izrastao u najveći i najuspešniji svetski igrački fitnes program. Zumbom se bave ljudi različitih godina i različito fizički spremni. Devedesetih niko nije mogao da predvidi uspeh Zumba programa, čak ni Alberto Beto Perez koji je osnivač ove vrste fitnesa. Beto je iz Kolumbije svoj novi stil u fitnesu doneo u Majami, Florida. Zajedno sa još dvojicom prijatelja je imao viziju da ovaj dinamični fitnes ples postane masovan. Tako je počeo da se razvija Zumba fitnes. Do današnjih dana Zumba se proširila po mnogim zemljama, pa je uzela maha i u Srbiji.
zumba firnes
Jedna od akreditovanih škola u Srbiji za Zumba fitnes je plesna škola Fiesta iz Kragujevca. Njen vlasnik Jelena Alempijević nam objašnjava iskustva vezano za ovaj fitnes ples.

Jelena Alempijević : "Latino muzika je nešto što pokreće, ima dušu, tako da je kod nas na časovima uvek veselo. Ovde se pleše Salsa, Merenge, Ča-ča, Paso doble, Samba, Baćata, Flamenko i sve to u kominaciji sa fitnes elementima čini Zumba fitnes. U Fiesti vežba preko sto devojaka i žena, veoma uspešno, sa pozitivnim efektima na svoje telesno i zdravstveno stanje. Svaka sa časa ode pozitivna, vesela, puna energije što je za današnje vreme veoma bitno. Na Zumbu dolaze i žene u godinama, koje naravno vežbaju manjim intenzitetom. "

Zumbu mogu da drže samo lincencirani instruktori. Jelena je jedan od njih, a njeno dugogodišnje plesačko i  koreografsko iskustvo je učinilo da ona Zumba program drži veoma profesionalno i uspešno. Za sada njene devojke zanju preko 30 koreografija i uz pomoć Zumbe su naučile i da plešu razne Latino plesove.
zumba firnes
Jelena je deo svojih polaznica odlučila da prati i zdravstveno, pa su sve bile na pregledu na sporskoj medicini. Jedna od njih je Olivera Bojović, učiteljica i majka dvoje dece. Za osam meseci vežbanja, i to samo dva puta nedeljno, smršala je trideset kilograma, a na pregledu je imala veoma dobre rezultate. Pregledi se obavljaju na svaka tri meseca i rezultati su uvek bolji od prethodnih.

Olivera Bojović: "Kada vežbam ne gledam na sat i svaki trening mi proleti. Do sada, svake godine kada odem na skijanje prvih dana dobijem upalu mišića. Ove godine to nije bio slučaj, naravno zahvaljujući vežbanju uz Zumbu prethodnih meseci. Srećna sam zbog skinutih kilograma i odličnog zdravstvenog stanja."

Još jedan od instruktora iz Fieste je i Jovana Filipović. Ona se Zumbom bavi zadnje dve godine, a plesom dvanaest godina.

Jovana Filipović: "Veliki udeo u samom treningu ima i odnos instruktora prema polaznicima. Svojom harizmom i odlučnošću mi im pomažemo da se prilagode, pošto se retko koja od žena bavila plesom pre. S jedne strane one ovde uče ples, a sa druge troše kalorije. Efekti su kod svake od polaznica različiti. One sa viškom kilograma su smršale i zategle se, a mršave su nabacile mišićnu masu."

Plesna škola Fiesta se nalazi u Kragujevcu u robnoj kući "Beograd" na trećem spratu.

Galerija

13277800553699_1.jpg
13277800775288_2.jpg
13277800985824_4.jpg
13277801215906_5.jpg
13277801418757_8.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar