Kako smanjiti svrab i suvoću kože zimi?

Kako smanjiti svrab i suvoću kože zimi?

U ovim zimskim danima koža je izložena pojačanom uticaju hladnog vazduha, zato ne čudi pojava naglašene suvoće i ispucalosti kože. Takođe, problemi sa kojima se osetljiva koža susreće u zimskom periodu su i pojačan svrab i simptomi povezani sa sve više prisutnim atopijskim dermatitisom. O koži je, upravo iz tog razloga, potrebno brinuti od tuširanja pa sve do nege!

Laboratorije La Roche-Posay svojim istraživanjima neprestano brinu o poboljšanju formula svojih proizvoda, kako bi osobama sa osetljivom kožom pružili mir i prijatnost, posebno u zimskim danima. Za bolji život osetljive kože zimi, La Roche-Posay je pripremio posebnu pogodnost – poklon, Lipikar Syndet AP+ (100 ml), uz kupovinu Lipikar Baume AP+ balzama (200 ml) za negu tela.

Osobe sa osetljivom kožom u hladnijim danima imaju oslabljenu funkciju zaštitne hidrolipidne barijere kože i neuravnoteženi imunološki sistem. Njihova koža je suva, osetljiva i veoma reaktivna. Osobe koje se susreću sa ovim problemom nemaju dovoljno filagrina –  belančevina u koži koje obezbeđuju prianjanje između ćelija u spoljašnjem sloju kože. Osim toga, koži nedostaju lipidi koji se prirodno nalaze na njenoj površini, a koji je štite od potencijalnih alergena. U tom slučaju, nadražujući uzročnici iz okoline, a koje obično dobro podnosimo, poput prašine i određenih kozmetičkih proizvoda, mogu prodreti u kožu i uzrokovati pogoršanje njenog stanja i pojavu suvoće, svraba i ostalih ekcema.

KAKO SMANJITI SVRAB I SUVOĆU KOŽE ZIMI?
Kako bi se smanjile iritacije osetljive kože koje su naglašene tokom zimskih meseci, potrebno je iz okoline ukloniti sve faktore pogoršanja ekcema. To su različiti iritansi, kućna prašina, perje, vuna, sintetika, itd. i mogući potencijalni alergeni kao što su nutritivni ili inhalatorni alergeni. Drugi stepen zaštite je pravilna nega kože, koja obuhvata izbegavanje agresivnih sredstava za tuširanje, korišćenje syndeta i redovno nanošenje neutralnih krema i masti koji se nazivaju emolijensi. Upravo pomoću emolijensa koži vraćamo lipide i vlažnost, pa ih iz tog razloga nanosimo višekratno tokom celog života.

Koža koja je osetljiva mora dobijati vlagu i lipide nekoliko puta dnevno kako bi vratila prirodni zaštitni sloj koji je štiti od alergena. Kreme treba nanositi nekoliko puta dnevno kako bi obnovile njenu vlažnost, umirile je i smanjile svrab.

LIPIKAR SYNDET AP+ deluje protiv svraba i nadraživanja kože tako što joj vraća lipide. Lipikar Syndet AP+ odmah smiruje osetljivu kožu, jača njenu barijeru i utiče na ređe pojavljivanje faza pogoršavanja suvoće kože, zahvaljujući inovativnom aktivnom sastojku Aqua Posae Filiformis. Sastojak Aqua Posae Filiformis deluje na odlučujuće faktore kod kože sklone atopiji: ponovo uspostavlja i stabilizuje ravnotežu mikrobioma kože i obnavlja i čuva zaštitnu funkciju barijere kože. Proizvod je primeren za izrazito suvu kožu beba, dece i odraslih, kožu sklonu svrabu i atopiji.

LIPIKAR BAUME AP+ je balzam koji koži vraća lipide i deluje protiv iritacije i svraba. Trenutno umiruje osetljivu kožu i pomaže da se faze pogoršanja njene suvoće ređe pojavljuju. Proizvod sadrži inovativni aktivni sastojak Aqua Posae Filiformis koji deluje na odlučujuće faktore kod kože sklone atopiji: ponovo uspostavlja i stabilizuje ravnotežu mikrobioma kože i obnavlja i čuva zaštitnu funkciju barijere kože. Formula je takođe obogaćena Niacinamidom i karite buterom i sadrži minimalan broj sastojaka posebno prilagođenim osetljivoj koži. Tekstura balzama brzo se upija, nemasna je i nelepljiva, pa kožu čini mekom i pruža joj dugotrajan osećaj prijatnosti. Proizvod je primeren za izrazito suvu kožu beba, dece i odraslih, kožu sklonu svrabu i atopiji, pa ga je potrebno naneti jednom dnevno na telo i/ili lice.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar