5 jesenjih tretmana koje ćete obožavati

5 jesenjih tretmana koje ćete obožavati

Da li se tretmani dele po godišnjim dobima? Da li postoji idealan momenat za neke od njih?

Tretmani i nega lica bitna nam je tokom cele godine. Ono što će vam svaki ozbilja profesionalac skrenuti pažnju jeste da nije svaki deo godine pogodan za svaki tretman.

Često se klijenti čude kada čuju ovako nešto, ali kako bi sačuvali kvalitet kože i postigli maksimalne rezultate samim tretmanima, bitno je da poslušamo i znamo, kada se neki tretman radi, a kada ne.
Neki tretmani nisu pogodni u kombinaciji sa suncem, jer je koža nakon njih fotosenzitivna, te je najbolje ostaviti ih za hladnije dane, kako ne bi napravili veći problem nego što imamo.

Navešćemo pet tretmana za koje je jesen i zima izuzetno pogodna, te možete razmisliti i pripremiti se za njih.


1. LASERSKA EPILACIJADošli smo sa mora, boja koju smo postigli se polako ispira i idealan je momenat da se pripremimo za lasersku epilaciju. Laserski tretmani rade se jednom u tri nedelje, te ćete do sledećeg leta rešiti problem neželjenih dlačica i moći da uživate u čarima glatke kože. Tretmani se ponavljaju šest puta, a nakon završene serije tretmana, preporučuje se održavanje dva do tri puta godišnje.

Kako bi se najbolje pripremili za lasersku epilaciju, potrebno je da ne skidate dlačice dve do tri nedelje, da bi imali ukupnu količinu dlačica kada krenete sa tretmanima. Dlačice je neophodno skinuti površinski, veče pre tretmana, brijačem ili depil kremom i u toku kao i nakon procesa laserske epilacije zaboravite na depiiaciju.

Ovaj proces ukloniće do 90% neželjenih dlačica, a one koje ostanu biće tanke i paperjaste.

2. TRETMAN VOĆNIM KISELINAMA
Voćne kiseline postale su tretman u koji su se mnogi zaljubili, upravo zbog efekta koji daju. Voćne kiseline predstavljaju vid hemijskog pilinga, koji će razoriti postojeće veze između izumrlih ćelija te pokrenuti kožu na regeneraciju. Najčešće se koriste mlečna, jabučna, limunska i glikolna kiselina.

Sa njima mogu se ukloniti hiperpigmentacije, duboke bore, umiriti upalni procesi, ali i povratiti živost suvoj i umornoj koži.
Tretmani se rade u serijama, zavisno od stanja i problema koji se tretira. Koža nakon tretmana je blago crvena, i ne zahteva posebnu pripremu. Svakako, preporuka stručnjaka je da se prvo uradi higijenski tretman lica, pa da se nastavi sa voćnim kiselinama.

3. TRETMAN SALICILNOM KISELINMOM
Salicilna kiselina spada u grupu betahidroksi kiselina i sami molekuli salicilne kiseline su znatno manji, te prodira mnogo dublje u kožu. Ova struktura samih kiselina, omogućava bolje i efikasnije rezultate tretmana.

Salicilnom kiselinom mogu da se tretiraju različiti problemi, jer generalno poboljšava strukturu i kvalitet kože, ali najviše se koristi za tretiranje ožiljaka, kao i masne i aknozne kože.

Broj tretmana zavisi od stanja kože. Tretmani se ponavljaju jednom u dve do tri nedelje, a koža nakon procedure može biti crvena i može se javiti blago perutanje. Ne postoji posebna priprema za tretman, ali je neophodno poslušati savete stručnjaka i tretman ispratiti odgovarajućom kućnom negom.

4. DERMAPEN
Tretman dermapenom je jedan od najpopularnijih i najefikasnijih tretmana današnjice. Ovim tretmanom mogu se tretirati različiti problemi kao što su hiperpigmentacije, bore, neravnine, ali se najefikasnije pokazao kod uklanjanja ožiljaka i strija.

Za razliku od kiselina, dermapen mehanički oštećuje kožu i na taj način podstiče stvaranje novog kolagena, kao i regeneraciju kože. Tretman spada u grupu agresivnijih tretmana, te ćete za njega morati da odvojite nekoliko dana, kako bi se koža oporavila. Nakn same procedure, koža je crvena i iziritirana. Nakon dan, dva kreće da se peruta, a posle toga, postaje neverovatno mekana, sjajna i ujednačena.

U kozmetologiji ne postoje magični tretmani, ali dermapen se bori sa ovom tezom, jer oporavlja i najoštećenija stanja.

Preporuka je da se pre tretmana, uradi higijenski tretman, kao i dobra hidratacija, a nakon same procedure da se slušaju smernice stručnog lica.

5. LASERSKO LEČENJE AKNI
Uporne akne i upalni procesi, dovode nas do ludila, jer često su mnogi tretmani bezuspešni. Tretman koji vas neće razočarati je definitivno lasersko lečenje akni. Laserski snop prodire u dublji sloj kože i uništava samo žarište problema. Tretman se ponavlja jednom u tri nedelje i preporučuje se serija od 3-5 tretmana, zavisno od stanja i kućne nege.

Koža nakon tretmana je blago crvena, jedino se pre samog početka savetuje provera hormonskog statusa, jer tretman može da reši posledicu hormonskog disbalansa, ali dokle god ne rešimo uzrok, upale i akne će se konstantno vraćati. Takođe, kako bi efekat tretmana bio potpun, neophodno je da poslušate savete stručnjaka vezane za kućnu negu.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar