Praline sa jagodama

Jedan receptić za posebne trenutke, kada poželite da napravite nešto čokoladno i da obradujete sebe i drage osobe - domaće praline sa filom od jagoda.

Sastojci: 200 g čokolade (tamne, mlečne ili bele), 150 g jagoda (mogu biti i smrznute), 2 kašike šećera, 1 kašičica želatina

Priprema:
Čokoladu izlomite na kockice i rastopite na laganoj temperaturi. Kalup za praline premažite rastopljenom čokoladom uz pomoć četkice. Kad se čokolada potpuno stegne, premažite još jedan sloj čokolade. Da biste ubrzali postupak, kalup u međuvremenu možete staviti na kratko u frižider.

Napavite fil od jagoda: jagode pospite šećerom i kuvajte 10-tak minuta na jakoj temperaturi (kad malo omkešaju možete ih usitniti viljuškom ili štapnim mikserom).
praline
Razmutite kašičicu želatina u 2 kašike hladne vode, sačekajte par minuta i dodajte u jagode. Smanjite tempereturu i kuvajte još 5 minuta da se sve lepo zgusne. Zatim, pomerite sa ringle i ostavite da se žele malo prohladi.

Napunite praline pripremljenim želeom, prelijte preostalom čokoladom i fino poravnajte. Kad se čokolada stegne, praline pažljivo izvadite iz kalupa. Čuvajte ih na hladnom do upotrebe.

Napomena: kao modlice za praline mogu poslužiti i kalupići za led. Možete koristiti bilo koju čokoladu, tamnu (sa 70% kakaa), mlečnu ili belu, a fil će biti podjednako ukusan ako ga napravite sa malinima ili stavite miks šumskog voća.

La cuisine créative

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar