LimuNana

Limunadu, osim  na klasičan način, možete praviti i u kombinacijama s drugim voćem ili s čajevima. Mi smo probali kombinirati limun s našim omiljenim čajem od nane i super je ispalo!

Potrebni sastojci:
limun
osušeni listići nane
šećer ili med

1. Osušene listiće nane prelijte prokuhanom vodom i poklopite. Nakon 15-tak minuta čaj ocijedite pomoću cjedila i ostavite da se potpuno ohladi. Mi smo koristili domaću sušenu nanu, ali ako je nemate, dobro će poslužiti i kupovni čaj od nane iz vrećice.

2. Kako biste limun što bolje ocijedili, nemojte ga prethodno držati u hladnjaku. Lakše ga je ocijediti ako je na sobnoj temperaturi, a još će bolje biti ako ga 10-tak minuta namočite u toploj vodi. Tada se njegove membrane opuste i moći ćete iz njih iscijediti najviše soka. Limun možete ocijediti pomoću cjedila za citruse ili jednostavno tako da limun prerežete na pola, zabijete u sredinu vilicu i vrtite u krug.

3. Potpuno ohlađeni čaj od nane pomiješajte s iscijeđenim sokom limuna i zasladite po želji šećerom ili medom. Budući da se šećer u hladnoj tekućini jako sporo otapa, željenu količinu šećera rastopite u malo vruće vode tako da dobijete sirup koji ćete dodati u napitak.  U gotovi napitak ubacite leda, nekoliko kriški limuna i, ako imate, svježih listova nane. Ako vam je okus prejak, napitak razblažite vodom.

I jedno upozorenje: čaj od nane se ne preporuča trudnicama i dojenčadi, a ostali navalite!

Ako niste ljubitelji nane, ovakvu limunadu možete napraviti i sa zelenim, crnim ili nekim voćnim čajem. Najbolje je da odmah napravite malo veću količinu jer vam u hladnjaku može stajati nekoliko dana!

Maje Zmaje

Galerija

13789934940145_2.jpg
13789935105207_3.jpg
1378993663716_4.jpg
13789936907423_1.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar