Ledena kafa VS Čokoladne ledene kockice

Ledena kafa VS Čokoladne ledene kockice

Da li biste se na ovim vrućinama radije osvežili hladnom kafom ili čokoladnim ledenim kockama? Probajte oba recepta pa odlučite!

Ledena kafa

Sastojci (za 1 osobu): 1,5 dl ohlađene kafe, 1-2 kuglice sladoleda od vanile, malo umućene slatke pavlake, naribana čokolada za dekoraciju

Priprema:
Skuvati kafu, zasladiti po želji i ohladiti. U visoku času sipati ohlađenu kafu (bez taloga), dodati 1-2 kuglice sladoleda od vanile i na kraju staviti malo umućene slatke pavlake. Odgore naribati čokoladu za dekoraciju ili posuti čokoladnim mrvicama.

Čokoladne ledene kockice

Sastojci (za 2 osobe): 2 dl slatke pavlake, 100 g čokolade (za kockice).... i još 4 dl hladnog mleka.

Priprema:
Zagrejati slatku pavlaku na tihoj temperaturi i preliti kockice izlomljene čokolade. Mešati dok se smesa ne izjednači, a zatim sipati u kalupiće za led. Ostaviti par sati u zamrzivaču dok se kockice čokolade ohlade i stegnu.

Za posluživanje, staviti par zaleđenih kockica u čašu i preliti hladnim mlekom. Malo promešati da se čokolada rastopi i poslužiti uz slamčicu. Kad malo zahladi, kockice se mogu preliti toplim mlekom. Ako volite, možete dodati štapić vanile u mleko i još malo šećera po želji.

La cuisine créative

Galerija

1376077284106_2.jpg
13760772970535_4.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar