Senad Dolovac: Frizerski posao kao strast

Senad Dolovac: Frizerski posao kao strast

Koji su novi trendovi u svetu frizura? Šta su zapravo nezavisne frizerske edukacije? Kako uspeti na prostoru ExYu u frizerskom poslu? O ovim temama, ali i još po nečemu, pričali smo sa profesionalnim frizerom i stilistom Senadom Dolovcem.

Modni Vrisak: Šta je Vaša filozofija u frizerskom poslu?
Senad Dolovac: Moja filozofija se oblikovala vremenom, sada sa ove tačke gledišta rekao bih da na klijente ne gledam kao frizer, već kao osoba koja želi svog klijenta da napravi sto lepšim, da klijentu podarim kombinaciju stila koji je poznat u kombinaciji klasike i modernog stila.

Modni Vrisak: Šta stoji iza Vaše kreativnosti, gde pronalazite inspiraciju?
Senad Dolovac: Prvenstveno uvek želim da budem pionir u svom poslu, da kreiram stilove umesto da ih kopiram, ne inspiriše me ono što znam, već nepoznato. Mislim da je u tome lepota posla kojim se bavim.

Modni Vrisak: Na našim prostorima već neko vreme zalažete se za nezavisnu edukaciju, šta je zapravo nezavisna edukacija?
Senad Dolovac: Nezavisna edukacija je najbolji primer kolegijalnosti i razmene pravih vrednosti frizerskog poziva. Sama nezavisna edukacija se bavi fundamentima našeg posla sa okretom ka modernom. Cilj nezavisne edukacije je kako pravim putem doći do atraktivnog rezultata. U proteklih 20 i više godina edukacije su uvek bile vezane za brendove i tako je izbledila slika kvalitetnog rada frizera. Nezavisna edukacija će takođe pomoći ovoj divnoj struci da se podigne na stepenik više, a vama kao krajnjim korisnicima usluge doneti osveženje i veći kvalitet usluge.

DSC_3352.jpg

Modni Vrisak: Znači  Vi ste jedini koji se trenutno bavi nezavisnom edukacijom na našim prostorima?
Senad Dolovac: Ne, daleko od toga. Prva ekipa koja je počela da se bavi nezavisnom edukacijom je „Zvonko & Senad hair education“. Ekipu čine Zvonko Jovanović, moj veliki prijatelj i kolega, moja supruga Kristina Dolovac i ja. Zatim jedna predivna i energična ekipa „Fringe hair concept“ koju čine Dejan Kostić, Dejan Nikolić i Dušan Sovljanski. Kasnije se pojavila ekipa „CRAFTS“koju su činio Marko Markov sa jednom  jakom energijom i Branimir Momčilov sa svojom skromnošću i ogromnom količinom poznavanja svih materija našeg posla.

Modni Vrisak: Kakve su bile prve povratne informacije?
Senad Dolovac: Znao sam da je to prava stvar, kada je naš video „Zvonko & Senad hair education“ dostigao da bude viđen 450.000 puta a pregledan 175.000 puta na internetu. To mi je dalo vetar u leđa na kojem još letim.

DSC06197.jpg

Modni Vrisak: Već pre par godina ste bili u samom vrhu evropskih stilista, Paul Brown platform artist, osnivač svetskog tima GHP, pokretač Beauty festa, ambasador i edukator za razne brandove, nastupali ste na mnogim značajnim dešavanjima po celom svetu, školovali ste na najboljim frizerskim akdemijama sveta, zašto ste odlučili da stvarate i živite na prostorima EX Yu?
Senad Dolovac: Vrlo jednostavno, količina talenta na ovim prostorima je neizmeriva, mnogo nebrušenih dijamanata, i želim da jednog dana postanemo centar frizerske struke.

Modni Vrisak: Da li zaista mislite da je to moguće?
Senad Dolovac: Ako je ikada bilo moguće to je sada, zahvaljajuci modernim tehnologijama.

Modni Vrisak: Šta bi ste preporucili našim čitaocima kao trend za sledeću sezonu?
Senad Dolovac: Ako do sada niste isprobali neku od tehnika senčenja kose to obavezno uradite, a ukoliko već duže vreme radite neku od atraktivnih tehnika senčenja kose ošišajte vašu kosu na Lob, odmorite je i spremite je za neki od sledećih trendova.

Pratite Senadov rad na njegovom Instagram profilu @hair_by_dolovac

Galerija

14931497783878_DSC_3648.jpg
14931497787334_DSC_3642.jpg
14931497794532_DSC_3989.jpg
Tagovi:

Komentara (2)

  • 26.04.2017

    Veliki pozdrav za mog frizera, taman treba da dođem na šišanje :)

  • 26.04.2017

    a gde radite, gde se nalazi vas salon?

Dodaj komentar