Petar Pašić: O bubicama i herojima

Petar Pašić: O bubicama i herojima

Petar Pašić je rođen u Beogradu 1973. godine. U Beogradu je i završio Fakultet dramskih umetnosti, Odsek za filmsku i televizijsku produkciju. Do sada je režirao i osmislio preko sto reklama za razne svetske brendove (Davidoff, Toyota, Goodyear, Gorenje by Ora-Ïto, Societe General...). Pored toga radio je i na brojnim muzičkim spotovima, a njegov potpis stoji i na par kratkometražnih filmova kao i na filmu R’n’R uzvraća udarac.

Ekskluzivno za Modni Vrisak Petar Pašić priča o detaljima svog novog projekta, filmu "O bubicama i herojima".

Da li je još uvek tajna ili je ovo jedan od skupljih srpskih filmova?
Teško je reći da li jedan od skupljih filmova zato što je konkretnih para bilo malo ( čak i za srpske uslove), ali ako bi se preračunala cela postprodukcija u koju ulaze studio Doktorfried i honorari ljudi koji su za simbolične sume učestvovali u ovom projektu onda bi došli do već nekog drugog budžeta.

Kako se rodila ideja za ovakvu vrstu projekta, koja je, priznaćete, nesvakidašnja za naše prostore?
Ja i jedan od mojih partnera u firmi Doktorfried Vuk Tatalović smo pre par godina osmislili jedan kratki film koji je rađen u slovenačko -srpskoj koprodukciji ( E-pigs) i koji je imao na interesantan način implementiranu animaciju u živu sliku. To nam se svidelo da razvijamo, a ja sam u glavi imao jednu ljubavnu priču koja je bila savršena da pokušamo nešto slično ali ovaj put u dugometražmoj formi.
petar pasic
Da li ste upoznali nekog od svojih “idola” na Berlinskom festivalu i kako su reagovali na trailer?
Na marketu u okviru Berlinskog festivala smo naišli na jako iznenađujuće reakcije na trejler. Ti tamo imaš svojih pola sata i tada moraš na najbolji način da predstaviš svoj film. Svaki put kad bi došli sa novom firmom na sastanak, osećali smo da im se baš ne da da gledaju opet nešto što je verovatno dosadno i viđeno, ali kad bi odgledali trejler sve bi se promenilo. Obično bi tražili da opet pustimo i pozvali još nekog iz kompanije da pogleda. U suštini im je bilo iznenađujuće da nešto tako dolazi sa ovih prostora.

Da li možete da opišete sa tri reči temu ovog filma?
Ljubav, iluzija, pripadanje.

U pripremama za intervju smo našli jako malo informacija vezanih za film. Da li se produkcija namermo drži u tajnosti ili mislite da je još rano za marketing?
Mislim da je još rano za neku veću kampanju, jer je neizvesno zbog zahtevne postprodukcije kad će film biti prikazan..ali kad dođe vreme videćete :)

Da li mislite da ovaj film može da vam obezbedi angažman u Holivudu?
:) ..ja bih voleo..
petar pasic1
Sa kojim od srpskih glumaca biste želeli da radite, a još niste?
Jako bih voleo da radim sa Borom Todorovićem ..Radio sam sa njegovim sinom Srđanom, ali postoji jedan projekat koji dugo razvijam i gde bi Bora bio savršen za tu ulogu.

Kako je bilo raditi sa Natašom Vojnović?
Jako lepo. Mi smo se odmah jako dobro razumeli i ona je odmah osetila pravu suštinu ovog filma, a to je ovde meni bilo najvažnije. Mnogo bitnije nego da li je neko profesionalni glumac, jer ceo lik je izašao iz nje.

Poruka za čitaoce Modnog Vriska?
Da se strpe još malo,jer će videti nešto što je dosta drugačije.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar