Lazar Ćirković: Beyonce mi je definicija X Factor-a

Lazar Ćirković: Beyonce mi je definicija X Factor-a

Prošlo je već neko vreme od kako se ovogodišnji X Factor završio, ali o grupi 9Control se i dalje priča po medijima. Svojim talentom i šarmom ostavili su jak utisak na publiku. Razgovarali smo sa jednim od članova, plavokosim Lazom, o njegovim utiscima, uzorima, planovima vezanim za muzičku karijeru.

Ko je najviše zaslužan za tvoje prijavljivanje za X-Factor?
Od malih nogu sam bio u muzici, i to jer me je majka podržavala. Od svih sam dobijao lepu reč, ali ni od koga nisam video jaku veru u mene, da mogu da uspem. Sam sam verovao u sebe, mislio o tome da mogu biti ono što želim, video reklamu za XFactor i prijavio se, tako da mislim da sam sam najzaslužniji za prijavljivanje jer sam živeo za ovo toliko dugo i prvenstveno verovao u sebe, što preporučujem svima, jer je to prva stepenica ka uspehu!

Sa gledišta jednog tinejdžera, opiši našu muzičku scenu i kolike su šanse mladima da prosperiraju u muzičkoj industriji kod nas?
Za uspeh je uvek potreban talenat, ali mnogo više rada i truda, kontakata, uvek se treba truditi da što više ljudi čuje za tebe... Iako je van Srbije tržiste jako veće, mislim da je lakđe uspeti tamo u branši pop rok muzike jer je ovde zavladala jedna potpuno druga priča, nažalost, za široke narodne mase. Što se tiče muzickih takmičenja, prava borba za slavu kreće tek nakon završetka show-a, jer si onda samo svoj. A što se tiče muzičke scene, Srbiji treba par dobrih pop rok izvođača koji će da promene stanje u Srbiji, to je moje misljenje.

laza x faktor

Kako su tekle pripreme za finalno veče X factora? Zbog čije si podrške posebno srećan?
Mi smo i pre te finalne večeri ušli u kako bih ja nazvao "mašinu za mlevenje", jer su to konstantne probe, konstatna snimanja, profili, intervjui, događaji, tako da to famozno finalno veče nije bilo ništa više od ostalih lajv emisija. Čak šta više, meni je bilo teže na početku, prvi put live stream, prvi put te gleda milionski auditorijum širom Balkana, trema mora da postoji. Drago mi je što smo od početka imali podršku Aleksandre Kovač, koja nam je obećala i snimila prvi singl, i jako smo joj zahvalni na tome. Dala nam je dosta dobrih saveta koje ću pamtiti dugo.

Kako gledaš na to što su moda i muzika postale nerazdvojive? Da li i sam pred nastup provedeš određeno vreme birajući outfit ili to verno prepustiš stilisti?
Još odavno, moda i muzika su dve neraskidive stvari. Na muziku se gleda sada kao na vizuelnu umetnost, što je po meni jako dobro, jer da bi bio muzičar, umetnik, performer, moraš imati sve. Kako sam i sam veliki ljubitelj mode, obožavao sam da biram sa stilistkinjom Vanjom Pantin komade garderobe za nastupe, a i kad nastupam samostalno, dosta vremena provodim razmišljajući o tome haha.

laza 9control

Koga bi istakao kao srpsku modnu i muzičku ikonu?
Nažalost, u Srbiji baš fali takva jedna osoba koja je i modna i muzička ikona, tako da ne mogu da izdvojim jednu osobu koja je i jedno i drugo. Dok ih van naše zemlje ima dosta...

Sa kim bi želeo da sarađuješ kroz par godina i koga sa inostrane scene gledaš kao uzor?
Ne volim da razmišljam šta će biti, kako će se odvijati, da planiram, volim da uživam u trenutku i u onome što sam postigao... Što se tiče strane scene, već sam rekao da ima perfektnih izvođača koji imaju sve, ali po meni je Beyonce ta neka osoba na kojoj vidim sve i ona mi je definicija X Factora.

Foto by Andreja Timotijević

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar