Ivana Stanković u novoj knjizi otkriva dogodovštine u radu sa modelima

Ivana Stanković u novoj knjizi otkriva dogodovštine u radu sa modelima

Ivana Stanković je srpska manekenka koja je ostvarila svetsku karijeru, ali koja nije promenila svoje stavove. Ona je svojim izgledom i energijom osvajala svetske modne piste poput Njujorka, Pariza i Milana, krasila stranice najpopularnijih časopisa i bila top model prestižne njujorkške modne agencije Ford koja je zastupala najveća imena svetskog manekenstva. Sve vreme Ivana je smatrala da vredan rad i trud mogu da te dovedu do samog vrha.

636256806748364026.jpg

Modni Vrisak: Pitali smo Ivanu da li danas manekeni vide šta je "pravi put" ili često ostanu zaslepljeni glamurom i izgube pravac?
Ivana Stanković: Situacija je, generalno, u svim oblastima teška, kriza se već dugo oseća svuda, pa i u modelingu. Sve je više modela, a sve manje posla. Za uspeh u manekenstvu i ranije, a i sada, nisu dovoljni samo lep izgled, rad na sebi i trud. Potreban je i taj faktor sreće, to je u manekenstvu naročito izraženo. Biti u pravom trenutku na pravom mestu! Između ostalog potreban je jak karakter, biti uporan, bez odustajanja, dok čekate da vas sreća "pogleda", i da vam se slože "kockice", a čini mi se da su modeli danas veoma nestrpljivi i da lako odustaju. Sve bi hteli sad i odmah, svi čitaju o milionima Žizel Bunčen, Andrijane Lime i hteli bi naravno odmah tako, a ipak nesvesni toga da te astronomske zarade ima svega 0,02 posto modela na svetu!

Modeli danas lako bivaju zaslepljeni tim glamurom o kome čitaju, ne shvatajući da je to samo mali deo života "običnog" modela. Realnost je drugačija: kastinzi na kojima se čeka i do sat vremena i na kojima od dvesta modela, traže samo dvoje, troje, za neko snimanje, usamljenost, nedostatak pravih prijatelja. To je realnost modelinga, mnogo više od zabava i hotela sa pet zvezdica. Mislim da ovaj posao treba raditi ako ga zaista volite! Tako će vam i one manje lepe stvari lakše pasti i tako ćete se istrajnije boriti za uspeh u njemu.

Modni Vrisak: U emisiji "Prvi srpski topmodel by Ivana Stanković" pažljivo i sa uzbudjenjem smo pratili na kakve "muke" ćete, ti i ostali članovi žirija, stavljati modele. Nakon tog projekta, ti si nastavila da činiš istu stvar otkrivajući nove modele i pomažući da ostvare inostrane karijere. Da li je teško raditi na tome i kakva su tvoja iskustva sada u odnosu na vreme kada si i ti sama počinjala?
Ivana Stanković: Sa novim nadama  manekenstva sarađivala sam posle serijala. Ušla sam u sve to neplanirano, jer nikada nisam želela time da se bavim, ali potrajalo je dobre tri godine. Više se ne bavim time, jer je bilo isuviše stresno i oduzimalo mi je puno vremena. A današnji modeli (i njihovi roditelji!), pa to je tek priča za sebe!Bilo je za te tri godine toliko dogodovština u mom radu sa modelima, da bih čitav jedan roman o tome mogla da napišem!

636256807068634022.jpg

Modni Vrisak: Knjiga "Bez daha" koja autobiografska cilj ti je bio i upravo to da skreneš pažnju mladima da budu uporni i slede pravi put do cilja. Mi znamo da radiš na novoj knjizi , da li će ona nositi istu poruku i šta možemo očekivati, jer ti nisi do sada puno govorila o tome?

Ivana Stanković: Knjiga će se zvati "Strast", na njoj jako pažljivo radim i dosta mi vremena treba jer jedan skup priča koje pažljivo biram. Inače to će biti nastavak autobiografije "Bez daha", i u njoj će biti priča koje nisam ispričala u prvom delu, a koje su zanimljive, kao i opisi raznih dogodovština koje sam imala u mom trogodišnjem radu sa modelima, a verujte da su jako interesantne.

636256807406984011.jpg

Autor: Darko Savić

Save

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar