Elemental: Svirka u Kragujevcu je opravdala očekivanja

Elemental: Svirka u Kragujevcu je opravdala očekivanja

Na petom Arsenal festu, u Kragujevcu, prvi put je nastupio popularni hrvatski bend "Elemental". Sedmočlani sastav iz Zagreba je svojim energičnim nastupom na glavnoj bini zagrejao publiku i u potpunosti ispunio očekivanja nekoliko hiljada posetilaca, koji su prvog festivalskog dana došli da isprate njihov premijerni nastup u centru Šumadije.

"Ja sam druga generacija iz moje obitelji koja je u Kragujevcu. Stari mi je ovdje osamdesetih bio udarnik", rekla je pevačica Remi i dodala da tako dobru šljivovicu (kao ovde) nikad nije probala i, na oduševljenje publike, zaključila da je reč o pravom nektaru.

U sat i petnaest minuta "Elemental" su izveli neke od svojih najvećih hitova, kao što su "Priroda i društvo", "Male stvari", "Prokleta ljubav", "Iz dana u dan", a sjajan nastup završili poslednjim aktuelnim  singlom "Goli i bosi", koji je publika horski otpevala i tako potvrdila da je sastav iz Zagreba i te kako popularan u Srbiji.
11657343_384847748390242_108027747_n.jpg
Nakon nastupa, pevačica benda, popularna Remi,  čitaocima "Modnog vriska" prenela je svoje utiske o svirsci, ali i o svom viđenju mode.
Remi: Bilo je sjajno večeras, zaista. Publika je dobro reagirala na nas, to se osjeti, ta energija, razmijena. Zadovoljna sam kako je prošlo. Kada nastupamo negdje prvi put uvijek razmišljamo o tome kako će nas publika prihvatiti, koliko poznaju našu glazbu, da li će sve funkcionirati na pravi način, kako će nastup proći? Svirka u Kragujevcu je opravdala očekivanja, publika je bila sjajna, a nadam se da ćemo uskoro imati i samostalan nastup, pa da se malo duže družimo.

Za utiske o Kragujevcu me moraš pitati sutra, pošto večeras nismo imali vremena za obilazak grada, stigli smo pravo na nastup. Ujutru, nakon kave, planiramo neko razgledanje.
11666945_384847715056912_1574636170_n.jpg
Pošto ulicom ne možemo baš hodati "goli i bosi", moram da te pitam kakav je tvoj odnos prema modi i koliko ti je moda uopšte bitna?
Remi: Meni je najbitnije da se osjećam udobno u tome što nosim. Svakodnevno sam najčešće u hlačama, trapericama, tenisicama, neka opuštenija varijanta. Tokom leta (kog sada nema) volim nositi šorceve, dok mogu, odnosno dok celulit ne postane baš vidljiv (smeh).

Koliko je moda bitna za muziku koju izvodite, odnosno da li vaš "stajling" treba da prati muzičku priču, da je dopunjuje?
Remi: Ranije, dok je naša glazba bila bliža repu, i naš stajling je bio nešto drugačiji. Ja lično najčešće nosim crnu garderobu. Konvencionalna sam pri izboru boja, te se uglavnom sve završava na kombinaciji samo dve boje. Bitno mi je i da se na sceni osjećam udobno u tome što nosim, da me ništa ne sputava. Vidiš, sada je aktuelna ova crna rokerica i u poslednje vreme kod mene dominira neki pank stil, ali mislim da uskoro moram nešto menjati (smeh).

Fotografije sa koncerta: Ralle Petrović
10488755_384843295057354_6213683883111403643_o.jpg
Bojana Savić

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar