Dušan Lazić: Karmin je oduvek bio simbol kompletne šminke

Dušan Lazić: Karmin je oduvek bio simbol kompletne šminke

Srbija je konačno dobila liniju karmina koju potpisuje jedan profesionalni šminker. U pitanju su „Laza lips“ visoko kvalitetni karmini, poznatog beogradskog šminkera Dušana Lazića. Za sada je izašao u dve varijante, crvenoj i bež. Pored ove linije karmina razgovarali smo sa Lazom i o njegovoj školi šminkanja, planovima za 2016. godinu, kao i zašto poznate ličnosti vole da ih on šminka.

Modni Vrisak: Nekako je logičan sled događaja da neko ko se bavi jako uspešno šminkanjem i ima svoju školu šminkanja krene sa svojom sopstvenom linijom šminke. Ipak, ti si prvi koji je tako nešto pokrenuo u Srbiji i regionu. Šta te je navelo da pokreneš svoju liniju?
Dušan Lazić: Iskren da budem dok sam planirao proizvod i za vreme nastajanja „Laza lips“ karmina, vodio sam se samo stvaralačkom energijom, ushićenjem i izraženim perfekcionizmom kako bi sve što sam zamislio sproveo u delo. Proces je trajao godinu dana i došao je kao kruna svega što sam do sada uradio, ulivši mi novu energiju za nečim većim i boljim.

Modni Vrisak: Šta potenciraš kada su tvoji proizvodi u pitanju?
Dušan Lazić: Vodio sam se idejom da „Laza lips“ karmin bude mat završnice, a dovoljno hidrantan, da ne isušuje usta,  da je postojan, i uspeo sam da se dame onog trenutka kada ga probaju i uvere u njegove karakteristike. Trenutno su u prodaji dve nijanse perfect red i special nude. Posebnu pažnju sam posvetio radu na bojama dobivši tonove koji pristaju osobi nevezano za boju puti ili boju kose. Uz pomoć kozmetičke kuće Aura, koja je proizvela karmin, ostvarili smo sve uslove da karmin plasiramo na evropsko i svetsko tržište.

laza lips

Modni Vrisak: Da prvo kreneš sa linijom karmina, rekao si da te je inspirisala tvoja baka, koja je govorila: „Našminkaj se, stavi karmin“. Ipak u današnje vreme postoji dosta šminke koju stavljamo na lice pored karmina. Šta je po tebi neophodno za jedan dobar dnevni look?
Dušan Lazić: Karmin je oduvek bio simbol kompletne šminke jer sa njim najbrže i najlakše postignete svežinu lica i sređenost. Savetujem da šminku za savršen dnevni look kompletirate mineralnim puderom rumenilom, maskarom i krem senkom u pastelnim i bronzanim tonovima, koju ćete laganim potezima naneti na kapak. Na taj način ćete biti u skaladu sa sloganom koji prati moj karmin SOFT SENSUAL SEXY SIMPLY THE BEST...

Modni Vrisak: Kroz tvoju školu šminke je prošlo dosta polaznika. Šta je "tablica množenja" u tvojoj školi, tj. šta svaki budući šminker mora da zna kao osnovno u svojoj profesiji, po tebi?
Dušan Lazić: Šminkerski posao je velika odgovornost jer Vi ističete  najlepše ili najružnije na nečijem licu, utičete radom na raspoloženje osobe i samim tim odgovorni ste za uspešnost važnih događaja  za koje Vas angažuju. Šminkeri koji su prošli kroz moju školu, pre svega su zavoleli ovaj posao, a pored toga i shvatili njegovu važnost. Dobar šminker je pre svega profesionalac koji besprekorno radi svoj posao, tačan je, pedantan, sa urednim alatom, diskretan i samo takav može biti prihvaćen u širokom krugu ljudi. A "tablica množenja", kako vi rekoste, u mojoj školi je teniranje i po tome smo prepoznatljivi.

Modni Vrisak: Poznate ličnosti vole da ih ti šminkaš. U čemu je tvoja tajna?
Dušan Lazić: Poznate ličnosti su me prihvatile od samih mojih početaka pre svega zbog kvalitetne usluge, a ja volim da naglasim da je to i zato što sam im pristupio kao prema normalnim ljudima, a ne kao svemirskim bićima. Posvetio sam se radu sa poznatim ličnostima svom snagom, jer oni svakako kroje ukus populacije, posebno mlađih naraštaja, i preuzeo sam na sebe deo te odgovornosti.

laza lips

Modni Vrisak: Svaki profesionalac mora da ima dobar tim iza sebe. Kako se stvara dobar tim?
Dušan Lazić: Dobar tim je neophodan za veliki posao i uspeh. Ne znam šta je recept, ali verujem da se tim okuplja dobrom energijom i uzajamnim poštovanjem. Ja sam okružen ljudima koji mi prijaju i svakako da mi je mnogo lakše uz njih, a ostvarim sve što zamislim.

Modni Vrisak: Promocija karmina „Laza lips“ nekako je sjajan način da se privede kraju uspešna godina. Koji su tvoji planovi za 2016. godinu?
Dušan Lazić: Da, ovo je zaista bila jagoda na vrhu torte i još uvek sam pod utiskom promocije i svega lepog što se izdešavalo ovih dana. Neposredno posle novogodišnje euforije završava se upis đaka za februarsku grupu škole šminkanja, a mene očekuje rad na novim nijansama karmina koji će izaći na proleće. Verujem da će „Laza lips“ karmin postati neophodan damama, kao i kozmetički proizvodi koje ću Vam prirediti u 2016.godini.

„Laza lips“ karmine možete poručiti online na sajtu www.lazamakeup.com ili lično u Kralja Petra 36, u Beogradu.

laza lips

Tagovi:

Komentara (5)

 • 13.12.2015

  Koliko koštaju?

 • 13.12.2015

  KUPUJMO DOMAĆE!

 • 13.12.2015

  U neseseru su obe boje neophodne :)

 • 13.12.2015

  Jedva čekam da vidim i ostatak kolekcije!!!

 • 27.12.2015

  Hahahhahah! Za 2300 dinara bolje bi mu bilo da donosi burek za dorucak! :p

Dodaj komentar