Đorđe Bukvić - Sky is the limit!

Đorđe Bukvić - Sky is the limit!

Đorđe Bukvić je mladi fotograf koji je već neko vreme jako poznat u svetu modne fotografije. Njemu je tek 18 godina, a već iza sebe ima dosta uspešnih projekata. Nedavno je održao i svoju prvu samostalnu izložbu, a u septembru ga već čeka put za Njujork, gde nastavlja sa svojom karijerom. Pričali smo sa Đorđem o planovima, saradnji sa dizajnerima i blogerima, savetima za mlade koji tek treba da grade svoju karijeru,...

Modni Vrisak: Sa kojim dizajnerima si sve sarađivao i koje bi od njih izvojio kao omiljene?
Đorđe Bukvić: Imao sam priliku da sarađujem sa mnogim našim i inostranim dizajnerima, poput Mihana Momose, Ines Atelier, Biljane Tipsarević, Tamare Jarić, Amine Hasanbegović, hrvatskim Twinsima, Marije Šabić... Ne bih da zvuči kao kliše, ali sam zaista ponosan na svaku od tih saradnji. Odatle su se izrodila i divna prijateljstva, zbog čega sam posebno srećan.
1.jpg
Modni Vrisak: Srađuješ i sa modnim blogerkama. Da li možeš napraviti paralelelu između domaćih i stranih blogera?
Đorđe Bukvić: Saradnje sa blogerima su jako zanimljive, iz razloga što baš tom prilikom naučim dosta, na primer o marketingu, brandingu. Koliko je zapravo važno graditi sebe kao brend! Istakao bih saradnje sa Anikom Božić Al Sarra (anikabozic.com), Tamarom Kalinic (theGlamandGlitter)... Obe su srpkinje, ali žive i svoj blog vode u inostranstvu, u Parizu i Londonu. Postoji velika paralela između blogera u Srbiji sa onima u svetu. Samim tim što su bliži svetskoj, modnoj sceni, oni u inostranstvu dosta više pažnje pridaju brendingu.

Modni Vrisak: U septembru ides da radiš u Njujorku! Da li nam možeš reći nešto više o tome?
Đorđe Bukvić: Da, od Septembra ću svoju karijeru modnog fotografa nastaviti da gradim u Njujorku. Postoji ugovor koji sam potpisao sa njujorskom kompanijom Art+Commerce, što nije jedini razlog moje selidbe. Tu su i mnoge druge, DIVNE i uspešne saradnje sa američkim blogerkama, magazinima. Već imam bukirana snimanja sa blogerkama The Global Girl, Shea Marie, jako popularnom Aimee Song (Song Of Style)...
DSC_0074.jpg
DSC_2894.jpg
Modni Vrisak: Da li imaš specijalne uslove oko izbora modela?
Đorđe Bukvić: Ne bih rekao da imam specijalne uslove, samo dosta vodim računa o tome kako će se model, u celini sa svojom energijom, uklopiti u koncept editorijala.

Modni Vrisak: U kojim si sve evropskim gradovima radio i koji je na tebe ostavio najveći utisak?
Đorđe Bukvić: Uvek kažem da su lepe žene i putovanja najlepši deo ovog posla. Imao sam priliku da obiđem Azurnu obalu, koja odiše elegancijom, luksuzom i glamurom Grace Kelly... Čitava je u tom duhu. Pariz mi je već ponudio potpuno iskustvo visoke, svetske mode. Snimati ispod Ajfelove kule, u Diznilendu, ispred prelepih uličnih cvećara, na Aleksandrovom mostu za mene je predstavljalo apsolutnu avanturu!
4.jpg
Modni Vrisak: Nedavno si imao svoju prvu samostalnu izložbu fotografija. Da li si zadovljan kako je prošla?
Đorđe Bukvić: Ne samo da sam zadovoljan, već sam presrećan zbog broja ljudi koji su došli da me podrže! Za jednog osamnaestogodišnjaka iz Kragujevca, ova izložba predstavlja zaista vrhunac dosadašnjih angažmana, snimanja, saradnji... Videti svoj rad i trud na jednom mestu, sa toliko dragih ljudi, saradnika i prijatelji je neprocenjivo! 13-og jula će par mojih fotografija biti predstavljeno i na izložbi u Parizu, zbog čega se jako radujem.

Modni Vrisak: Imaš samo 18 godina, a već si jako uspešan u poslu koji si odabrao! Da li imaš savet za svoje vršnjake, maturante, kako da odaberu pravo zanimanje i budu uspešni u svom poslu?
Đorđe Bukvić: Sada bi verovatno trebalo da kažem da slušaju svoje srce, ali ne mogu, nažalost. Moraju pametno i strateški da razmišljaju o svojoj budućnosti i budućem pozivu. Da ispitaju i dobre i loše strane toga. Koliko im je stalo i koliko mogu da istraju do ispunjenja svog cilja. Ja im želim puno sreće, strpljenja i hrabrosti pre svega. Jer uraditi bilo šta vredno u svom životu, još kao tinejdžer, u Srbiji je hrabar poduhvat. Neka se okružuju pozitivnim ljudima, pozitivnim mislima, jer nam upravo oni dođu kao jedna dobra infuzija u vreme kada je optimizam počeo da bledi.

VAŽNO!
U julu će neke od Đorđevih fotografija biti predstavljene na velikoj izložbi u Parizu. Da bi tom prilikom dobio VOX POPULI AWARD, potrebno je što više vaših glasova. Klikom na CLICK TO VOTE na OVOM LINKU glasajte za Đorđa Bukvića.
DSC_6327.jpg
DSC_7381.jpg

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar