Brkovi: Pesme nastaju pod tušem!

Brkovi: Pesme nastaju pod tušem!

Druge večeri Arsenal festa, publiku na glavnoj bini zapalio je hrvatski turbofolk-punkrock sastav "Brkovi". To je nakon "Elementala" i "Hladnog piva", još jedan bend iz Zagreba, koji je okupio nekoliko hiljada posetilaca na svom festivalskom nastupu u Kragujevcu. Međutim, za razliku od pomenutih grupa, "Brkovi" pažnju privlače neobičnim spojem žanrova, narodnjačkim tekstovima ukomponovanim sa žestokim ritmom, ali i otkačenim natupom pevača Šemsa, koji intezivno komunicira sa publikom, uz puno duhovitih doskočica.    

"Volim te, Kragujevac!
 Volim te,Šumadijo!
 Volim te,Srbijo! Nesvrstana Srbijo!"

Nakon što je energičan nastup završio samo u donjem vešu i ispunio želju brojnih fanova da se sa njima fotografiše, Šemso je u svom stilu, odgovorio i na nekoliko pitanja "Modnog Vriska".

Kakvi su utisci večeras? Svirali ste već na Arsenalu, da li je bilo bolje ovog puta?
Dobro je bilo, super! I normalno da je bilo bolje nego prošli put, zbog termina. Nije to zbog nas, mi smo isto svirali, ali onda smo nastupali prvi, pa narod dok dođe… A sad su već bili tu, pa izašli mi... pa vidiš razliku.

Rekli su mi neki drugari da kad dođeš ovde voliš da obiđeš pijac, da nešto kupiš, poneseš u Zagreb.
Volim, a ti tvoji drugari to su obični kriminalci.  A ja volim, volim kupus kiseo, volim opanak da razvijem i da kupim duvan čvaraka … I šta fali tome, da prošetam ?!
11692563_385327258342291_114912474269353267_n.jpg
Da li planiraš nešto sutra da pazariš?
Ne, ne, ne, odustao sam od toga. Vidim da me prozivaju, ali imam ja svoj privatni život, pa ću to rešiti u tim okvirima, a ne kroz okvire ovog vokalno-instrumentalnog sastava.

Ajmo sad malo o muzici. Tekstove vaših pesama ti pišeš. Šta te inspiriše?
Sad samo tuširanje, zato što sam dao otkaz. Pre sam na poslu pisao i tuširanje je bilo, sad je samo tuširanje.

Dao si otkaz, to znači da može da se živi od ove muzike koju svirate?
Može, može, što se češće tuširaš, to ti bolje para ide. Meni je bar tako sad ispalo. Nije to muzika, to ti je…….

Hajde sad ozbiljno, da li si očekivao da ova vaša priča doživi ovakav uspeh?
Ma, ko bi to očekivao, šta ti je?! Pa ne bi bio normalan!

A šta to govori o publici koja dolazi da vas sluša?
Pa, govori da voli to.

Pa je l to ono : Daj da prodam šta mogu?!
A misliš tako da mi podvučeš?

Ma ne. Ne znam, pitam te.
Znaš, znaš, samo se praviš mutava. A situacija je takva, nije to "kao muda pod bubrege" što bi rekli Hrvati, nego mi to sviramo, tako kako sviramo, publika to voli, tako kako voli. Niko tu nije nikog zajebo, to je sve pošteno. Grupa "Brkovi" nikome nije dužna ni lipe jedne, ni kune, ni centa, ni dinara.... Meni se sviđa, jer je sve pošteno i neću da trpim podvale nikakve. Znači, nema prevare. Mi volimo, ja volim turbo folk da sviram na taj način kako mi to radimo i to je to. Ja nikog neću da prevarim, niti zlo da načinim. Mi smo ti tipični i totalni amateri i to je to! Ko voli, nek’ izvoli, ko ne voli,nek’ slobodno kaže šta misli. Nema tu nikakve pozadinske priče.  
11665526_385327295008954_5316138114711184367_n.jpg
Govoriš za "Modni Vrisak", pa moram da te pitam (iako si ti doduše više vrisak, manje modni) koliko je bitna graderoba koju oblačiš za scenu?
Meni uopšte nije to bitno, osobno. Meni je to samo zbog benda, jer bend koji svira "šabansku" muziku, mora da izgleda ko "šaban". Ja to zato oblačim, a ne što se meni to sviđa.

Pa gde kupuješ te stvari?
Ne kupujum, ja to dobijam na poklon.

Ali, dakle, mora "stajling" da prati muziku?
Pa, mora, normalno. Kao što mora fudbaler da nosi sportski dres, a ne u odelu da šutira slobodan udarac, tako i ja moram, je li.

Kakav je inače tvoj stav o modi?
Nikakav. Mene to ne zanima. Nisam nikad terao, niti ću terati modu. Ja se oblačim, pa bukvalno, od kad sam dao otkaz, po principu šta mi ko da, ja to nosim. A na poslu sam nosio odijelo, kravatu, mislim, to mi je bila uniforma. Znaš šta, ja imam malo i taj OCD ( opsesiv-compulsiv disorder) i voleo bih da imam šest istih patika, šest istih čarapa, šest istih majica i da se oblačim uvek isto, meni to nije problem.

Bojana Savić

Fotografije: Ralle Petrović

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar