Branislava Antović : Igram se i spajam nespojivo

Branislava Antović : Igram se i spajam nespojivo

Dvadesetčetvorogodišnja novinarka, zaljubljenik u modu, jedna od najpoznatijih srpskih modnih blogerki, Branislava Antović - samo za Modni Vrisak

Koliko dugo postoji „Divine World of Fashion“ i zašto baš to ime?
Pre tačno godinu dana i tri meseca bila sam na izložbi crteža i skica Salvadora Dalija koja se zvala Divine Worlds of Dali. Tog istog dana nastao je moj mali online svet koji sam, inspirisana imenom izložbe, a i samom Dalijevom umetnošću, nazvala Divine World of Fashion.

Šta je inspiracija za tekstove i slike? Kako nastaju tvoji postovi?
Događaji i osećanja koja su obeležili dan tokom kojeg sam se slikala za post glavna su mi inspiracija za propratni tekst.  U svim drugim postovima inspiracija prirodno dolazi iz teme o kojoj pišem. Propratni tekstovi i njihov kvalitet, podjednako mi je važan koliko kvalitet fotografija ili kombinacije. Jednostavno, post bez teksta smatram nedovršenim. Postovi nastaju kroz više faza. Odabir kombinacije, odabir ambijenta, fotografisanje, obrada fotografija, njihovo upload-ovanje, pisanje propratnog teksta, sređivanje posta u celosti i poslednje provere pre kranjeg klika na Publish.
Intervju-Branislava Antović
Da li blogeri menjaju modni svet?
Definitnvo da je njihov uticaj iz dana u dan sve jači. Pogotovo tamo negde, gde sve ima neke druge dimenzije, nama još uvek irealne i daleke. O njihovom uspehu čitamo svakodnevno: saradnje sa svetski poznatim dizajnerima, sopstvene linije, ogromne svote novca koje se zarađuju na osnovu sponzorstava. Kod nas je sve to u daleko, daleko skromnijim granicama. Međutim, i ovde se polako pokreću stvari. Sporo, ali ipak pokreću.

Koliko su ti bitni komentari na blogu?
Povratna reakcija čitalaca i generalno interakcija sa njima je vrlo važna. Oni su ti koji daju svoj sud tako da je vrlo važno saslušati ih, dok god su iskreni, realni, dobronamerno nastrojeni i konstruktivno kritični. U obzir ne uzimam "pratim, prati me" komentare i komentare podstaknute zlonamernošću.

Kako bi opisala svoj stil oblačenja?
Iako stojim  iza toga da svoj stil vidim kao promenljiv, sve češće primećujem tu jednu zajedničku nit koja povezuje sve moje kombinacije: oštri , strogi i klasični krojevi, bez puno šarenila, a opet sa komadima u upečatljivim bojama poput crvene, zelene, narandžaste, plave;  svedenost začinjena neobičnim komadima; poigravanje sa boyish izgledom uz neophodnu dozu ženstvenosti kroz jake karmine, upečatljiv nakit i visoke potpetice.

Ko se brine o tvojoj frizuri?
Moja divna frizerka Marijana, koja u potpunosti razume spoj mog karaktera i moje frizure.
Intervju-Branislava Antović
Da li te kontaktiraju brendovi, kako bi se reklamirali na tvom blogu?
Da, ponude su sve češće. Sa popularnošću blogova, počelo je interesovanje za reklamiranje na istim. Za sada strani brendovi i mladi domaći stvaraoci kojima je internet primarni vid prezentovanja, prednjače u želji za saradnjom. Te saradnje su još jedna lepa strana blogovanja, jer su uvek propraćenje sticanjem novih kontakata i poznanstava.

Šta će se najviše nositi (must have) u sezoni proleće/leto 2012?
Biće to pastel u svim mogućim varijantama. Lično, nisam preterani ljubitelj pastelnih boja, ali par finih komada usklađenih sa mojim stilom naći će svoje mesto u mom garderoberu.

Koji su ti omiljeni dizajneri? (Srbija – Svet)
Ne opredeljujem se za jedan potpis, jer u radu svakog dizajnera, bilo domaćeg bilo stranog,  tražim ono što mi prija oku i što me inspiriše.

Da li pratiš druge blogove?
Naravno. Oni su mi najveća inspiracija.

Koliko je bitno da postovi budu i na engleskom jeziku?
Čini mi se vrlo bitnim, jer svoje postove vidim i prezentujem kao celinu sastavljenu od kvalitetnih fotografija i kvalitetnog teksta. Ukoliko bi strani čitaoci bili uskraćeni za tekstualni deo, post ne bi bio potpun.

Poruka čitaocima Modnog Vriska!
Kao što i sam naslov kaže: igram se, spajam nespojivo, dajem sebi oduška kroz modu, i to je upravo ono što preporučujem svima. Odvažite se i dajte mašti na volju.
Intervju-Branislava Antović

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar