Barbara Repe: Konstruktivna kritika mi je jako bitna

Barbara Repe: Konstruktivna kritika mi je jako bitna

Barbara Repe je modna blogerka iz Zagreba. Njene postove ste mogli da vidite više puta na Modnom Vrisku. Ono što možda niste znali o njoj je i da je ona instruktor plesa, da završava ekonomiju i izrađuje nakit,...

Evo šta Barbara ima da kaže o svom blogu, modi, trendovima,...

Koliko dugo postoji „Ar-Ar“ ?
aR-Ar je nedavno proslavio treći rođendan. Otvorila sam ga u jeseni davne 2009. i još uvijek mi nije dosadio.

Šta je inspiracija za tekstove i slike? Kako nastaju tvoji postovi?
Fotografije nastaju poprilično spontano. Nastojim ne gubiti previše vremena zbog poprilično natrpanog rasporeda tako da uglavnom zamolim prijatelje da me na brzinu poslikaju na nekom mjestu koje pristaje uz sami outfit. Što se tiče tekstova, volim podijeliti sa čitateljima neku zgodnu informaciju te opisati što sam nosila te na koji način je sam outfit nastao, dok u svaki post stavljam pjesme koje možda najbolje mogu opisati moje trenutno ili raspoloženje koje me pratilo taj dan dok sam nosila outfit koji predstavljam u tom postu.

Postovi nastaju tako da prvo obradim slike, potom napišem tekst, ubacim linkove i pjesmu te na kraju odaberem stih iz iste koji mi posluži kao naziv samog posta.

Da li blogeri menjaju modni svet?
Smatram da mijenjaju, naravno. Moda je izuzetno promjenjiva, fluidna i prilagodljiva, a blogeri kao dio te scene utječu na razvoj događaja isto kao i svaki drugi aspekt koji stvara, prati i živi modu. Sjajan je osjećaj pridonijeti tako velikom tržištu pa makar to bila samo inspiracija i prozor u taj svijet čitateljima koji nisu toliko uključeni u ovaj dinamičan modni svijet.

Koliko su ti bitni komentari na blogu?
Konstruktivna kritika mi je jako bitna zbog drugačije perspektive i samog razvitka jer ponekad je potrebno odmaknuti se i razmišljati "out of the box" kako bih mogla pružiti čitateljima što kvalitetniji, a potom i zanimljiviji sadržaj.

Kako bi opisala svoj stil oblačenja?
Spoj starog i novog, eklektičnog i bezvremenskog sa pokojim neočekivanim detaljem. Volim eksperimentirati sa odjećom i dodacima, iste komade transformirati na najrazličitije načine.
Barbara Repe
Ko se brine o tvojoj frizuri?
Sama izrađujem svoje frizure i doista uživam u tome, a za transparentne pramenove te šišanje brine se moja frizerka koju ne bih mijenjala ni za što na ovom svijetu.

Ko se obično nalazi iza objektiva?
Moji prijatelji koje na dnevnoj bazi gnjavim da glume fotografe, a ponekad me fotografiraju fotograf i moj dragi prijatelj Jure Perišić, zaljubljenica u fotografiju i sve vrste umjetnosti Petra Matić te streetstyle blogerica Ivana Kranjčec koja stoji iza bloga Styletonezagreb.com.

Da li te kontaktiraju brendovi, kako bi se reklamirali na tvom blogu?
Sretna sam što sam ostvarila dosta suradnji sa brendovima i online shopovima, a kao najzanimljivije istaknula bih suradnju sa Dieselom Hrvatska te sa site-om Edition01 koji surađuje s poznatim dizajnerima koji izrađuju kapsula kolekcije ekskluzivno za taj site. Od online shopova izdvojila bih odlične suradnje sa PopCouture.co.uk,  sa golemim Sheinside.com i drugima.

Koji su ti omiljeni dizajneri? (Hrvatska – Svet)
Od hrvatskih dizajnera izdvojila bih Jet Lag te LINK by Ogi Antunac & Zoran Mrvoš, a od stranih izdvojila bih Albera Elbaza (Lanvin) te genijalnog Karla Lagerfelda (Chanel).


Šta će se najviše nositi (must have) u sezoni jesen/zima?
Miks geometrijskih printeva i tekstura, military, koketiranje modom s početka devedesetih godina prošlog stoljeća, kombinacije romantike sa grubim detaljima poput zakovica i kože, spoj metalik tkanina sa grubim pletivom.

Poruka čitaocima Modnog Vriska!
Oblačite se po trenutnom raspoloženju, eksperimentirajte i riskirajte! Zabavljajte se sa modom, griješite, ali na kraju priče, ugodno se osjećajte u onom što nosite i kako nosite.

Galerija

13502810899216_1.jpg
13502811184716_2.jpg
13502811347833_3.jpg
13502811577469_4.jpg
13502812039172_5.jpg
13502812445509_6.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar