PICK`S - Iskažite svoju kreativnost

PICK`S - Iskažite svoju kreativnost

Festival umetničke fotografije FOTORAMA05 ove godine organizuje PICK`S- Balkan Edition, medjunarodni foto konkurs. Pravo učešća imaju amaterski i profesionalni fotografi sa teritorije Baklana.

TEMA
Pošto FOTORAMA Fest slavi svoj jubilej, petu godišnjicu festivala rešili smo da svima zadamo jednu lepu i široku temu a to je BROJ 5.

Tema ovog konkursa su fotografije koji na bilo koji način imaju veze sa brojem 5, od numeričkog znaka do simboličkog značenja broja 5. Iskažite svu svoju kreativnost i pošaljite nam fotografiju koja će najbolje opisati veliki značaj broja 5 , kako vi vidite i doživljavate broj 5 kroz životne situacije, studijski rad ili kratku priču. Fotografija koja najviše odiše kreativnošći će poneti titulu petog laureata FOTORAMA festa.

Fotografije mogu biti u kolor ili u crno-beloj tehnici

BROJ RADOVA I PRIJAVA
- Maksimalan broj radova je tri (3) po temi, kolor ili crno-beli radovi u digitalnom obliku.
- Minimalna veličina digitalne ili digitalizovane fotografije je 2048 piksela po dužoj strani,
isključivo u JPG formatu, u srednjoj ili visokoj kompresiji (ne maksimalnoj), odnosno do 3
megabajta.
- Radovi koji ne ispunjavaju sve potrebne tehničke uslove neće učestvovati na konkursu.
- Popunite i pošaljete prijavu koju možete skinuti sa sajta (nalazi se i uz propozicije kao pdf ili posebno kao word-ov dokument)
- Radovi koji nemaju uredno popunjenu prijavu neće biti žirirani
- Radovi moraju biti obeleženi istovetno kao u prijavi (tačno uputstvo obeležavanja fotografija opisano je u ovim propozicijama – pod stavkom identifikacija)
- Urađene fotografije trajno će biti sačuvane u arhivi organizatora
- Sva autorska prava zadržava autor
(Formular propozicija i prijave možete skinuti i sa našeg sajta)

IDENTIFIKACIJA
Svaka fotografija u nazivu fajla mora da ima sledeće podatke: oznaka teme sa rednim brojem fotografije ,ime i prezime autora i naslov fotografije (podaci u nazivu fajla moraju odgovarati podacima koji su označeni u prijavi). Primer obeležavanja fotografije-naziva fajla fotografije: 1-petar petrovic -portret.jpg (ako se autor zove Petar Petrović, , prvu fotografiju uneo pod nazivom Portret). Druga fotografija koja je u prijavi istog autora naslovljena kao npr. Monohromatik, bila bi obeležena: 2-petar petrovic -monohromatik.jpg (po tom principu moraju biti obeležene sve 3 fotografije ispred kojih bi bio redni broj prijavljene fotografije).

KOTIZACIJA
Konkurs je besplatan

NAGRADE
Na ovom konkursu bice dodeljene tri vredne nagrade za najbolje radove , a najbolji rad medju njima ce biti proglašen za petog nosioca FOTORAMA plakete kao I dobitnika glavne nagrade festivala. Na završnoj izložbi će biti izloženo ukupno 30 najboljih fotografija I dodeljeno 5 pohvala festivala.
Generalni pokrovitelj ovog foto konkursa je naš verni partner EPSON Srbija a nagrade su:

- Epson Inkjet Photo L800 ( Nagrada za najbolju fotografiju ) + Nagrada iznenađenja

- Epson Inkjet Photo L800 ( Druga Nagrada) + Set za dopunu kertridža sa novim punjenjem

- Epson Inkjet Photo L800 ( Treća Nagrada)

PRIMEDBE
Organizator može koristiti izložene radove za reprodukciju u katalogu i za promovisanje SALONA bez plaćanja naknade. Organizator će sa odabranim i otštampanim fotografijama za salon, pažljivo postupati i njih će uredno arhivirati i čuvati u arhivi.

KALENDAR IZLOŽBE
- prijem radova do 15.05.2015. (23:59h)
- žiriranje je od 16.5.2015. do 20.5.2015.
- dostava rezultata e-mailom svim autorima do 24.05.2014.
- Svečano otvaranje izložbe odabranih fotografija biće održano u Kragujevcu 31.Maja 2015. godine

Napomena: Svi nagrađeni autori preuzimaju svoje nagrade od organizatora lično ili putem ovlašćenih lica koje će imenovati da podignu nagrade umesto njih. Organizator ne preuzima odgovornost I obavezu dostavljanja nagrada.

DOSTAVLJANJE RADOVA
radove slati i e-mailom na fotorama.contest@gmail.com

KONTAKTI:
Tel. +381 69 16 222 90, 034 206 506
e-mail: fotorama.contest@gmail.com

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar