FRKA je u modi

Ukoliko volite filmove ili želite da se bavite filmom, FRKA je pravi izbor za Vas!

FRKA je potpuno besplatna škola filma u Kragujevcu, koja traje tri nedelje i za koju nikakvo predznanje i iskustvo nisu potrebni. Na radionicu se mogu prijaviti svi ljubitelji filma,a ono po čemu je FRKA posebna,  jeste interaktivan pristup i stalno učestvovanje na teorijskim, nadasve interesantnim predavanjima i praktičnim vežbama, kao i krajnji cilj radionice, primena stečenih znanja i veština prikazanih u kratkometražnim filmskim ostvarenjima polaznika.

Polaznici će učiti kako se stvara jedan film i proći će sve faze iz svih filmskih oblasti: scenario, režija, produkcija, kamera, zvuk, montaža… Oprobaće se u animaciji i upoznaće se sa Green Screen tehnologijom.  Svi filmovi polaznika FRKE imaće premijernu projekciju 21. avgusta pred širokim auditorijumom u Teatru, kada će im svečano biti uručeni sertifikati.

2018FRKA održava se na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra, 1 – 21. avgusta 2018. godine.

Gordan Matić, Dunja Petrović, Dušan Ivanović, Bojan Vuletić, Vladimir Vasiljević, Nataša Pantić i Slobodan Mihajlović su predavači - mentori ovogodišnje FRKE,
pokrovitelji  su Grad Kragujevac, Ministarstvo kulture i informisanja, Filmski centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, Knjaževsko-srpski teatar i Cinnamon produkcija. Trag fondacija je donator radionice .

Sve ovo i još mnogo toga očekuje sve zainteresovane, koji se mogu prijaviti do 20. jula putem sajta www.frka.info

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar