Vodič za savršeno kombinovanje boja ženskih kožnih jakni sa ostatkom garderobe

Vodič za savršeno kombinovanje boja ženskih kožnih jakni sa ostatkom garderobe

Ženska kožna jakna je jedna od najpopularnijih jakni i svaka dama je sa razlogom želi. Oduvek savršeno štite od hladnoće, vetra, kiše, a sada su i izuzetno moderne jer dolaze u različitim bojama pa omogućavaju bezbroj odevnih kombinacija i stilova koji će biti kompletni.

Ipak, ženske kožne jakne u boji nisu svakom jednostavne za kombinovanje pa su saveti više nego dobrodošli. Da li odabrati svetle nijanse? Možda je bolje ići na „sigurno“ i uvek kupiti crnu ili braon kožnu jaknu? Pastelne ili jake boje?

Prodavnice sa kožnim jaknama zaista ostavljaju bez daha sa modelima koji se prodaju, kako krojem tako i bojama. Nije lako odlučiti se samo za jednu pa neka vam naši saveti makar malo pomognu u tom izboru.

Koje ženske kožne jakne su idealne uz poslovne odevne kombinacije?
Ženske kožne jakne neutralnih boja kakve su – siva, crna, braon, bež…će se idealno uklapati uz biznis look.
Klasičan kroj i neutralna boja mogu da upotpune parno odelo, kombinaciju za poslovni ručak ili leženiji poslovni stil.
Bez obzira na detalje, boje ženske kožne jakne će omogućiti jednostavno kombinovanje sa odećom koja se nosi na posao i uvek će dodati dozu elegancije u svaki stil.
Proleće i jesen su idealni za svetlije nijanse
Za svakodnevne odevne kombinacije možete birati i svetlije nijanse kao što su svetlo žuta, plava, roze ili čak i crvena. Kožne jakne u ovoj boji su u trendu zadnjih sezona, ali treba biti oprezan u kombinovanju sa ostalom garderobom.
Možete izabrati svetlu boju jakne i neutralne kombinacije kao što su farmerice i majice tamnijih boja, ali i da smelo ponesete pantalone u nekoj drugoj svetloj nijansi i tako naglasite lepotu vaše kožne jakne.

Mogućnosti za kombinovanje je mnogo, a svaka dama zaslužuje da ima svetlu, intenzivnu boju kožne jake pa da rastera oblake i unese boje u svaki dan.

Ako volite teksas birajte pastelne boje ili crnu žensku kožnu jaknu
Kežual stil podrazumeva često nošenje patika, farmerica od teksasa i klasičnih majica. I za te dame koje su uvek u pokretu postoji idealna kožna jakna, a ove sezone su to puder roze i klasično crna koža. Malo više detalja, ukošeno šniranje, zanimljiva kragna, kraći modeli….su idealni za ovakve kombinacije i boje i uklopiće se i uz svelu i uz tamniju garderobu.
Ipak, i ovde je odlično kombinovati i kombinuju se i jake boje kao što je plava i crvena kožna jakna, pa ako vam se dopala jakna i u ovoj nijansi – samo napred, kombinacija je smela i odgovaraće svakom uzrastu.

Kako da izgledate savršeno u svakoj odevnoj kombinaciji?
Da bi pravilno uklopili obojenu žensku kožnu jaknu i svaki put naglasili njenu lepotu trebalo bi iskoristiti nekoliko trikova koji se odnose na komplementarne i analogne boje, ako i njihovo kombinovanje.
Ako je vaš stil monohromatski i odabrali ste samo jednu boju, bilo bi odlično da teksturom materijala napravite razliku. Ženska kožna jakna koja ima grublju površinu, modeli od prevrnute kože ili kombinacija će učiniti pravu stvar za vašu kombinaciju.
Kada god niste sigurni kako vam nešto stoji, odaberite analogne boje tj. boje koje su jedna pored druge. U tome vam može pomoći čuveni točak sa rasporedom boja pa će te i sami videti da se nijanse polako smenjuju što će i vama dati priliku da lepo uklopite kombinaciju.
Komplementarne boje su suprotne nijanse i one su tu da istaknu jedna drugu. Na primer, ako vam je jakna braon, garderoba u plavoj boji će svakako istaći lepotu, a vama obezbediti upečatljiv izgled koji privlači pogled.
Split-komplementarne su kombinacije gde su tri boje u kombinaciji, jedna je suprotna, a dve su slične. To znači na primer, crvena jakna bi se kombinovala sa svetlo zelenom i svetlo plavom bojom i sigurno je da nećete pogrešiti!
Trijadne boje su tri boje koje su potpuna suprotnost jedna drugoj i nose ih samo najsmelije osobe za najsmelije odevne kombinacije, a u svakoj ženska kožna jakna u boji ima svoje mesto i igra važnu ulogu!
Konačnu odluku o kupovini donesite na osnovu vašeg ličnog stila i potreba kada ćete nositi svoju kožnu jaknu. Niko nije rekao da to mora biti samo jedan model, a sasvim je sigurno da, koju god boju odabrali, kožna jakna će se nositi i izgledati savršeno čak i nakon više godina nošenja.
Ne postoji pogrešan izbor kada su kožne jakne u pitanju!

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar