Verica Rakočević predstavlja kolekciju „Ramonda Serbica“

Verica Rakočević predstavlja kolekciju „Ramonda Serbica“

Naša proslavljena modna kreatorka, Verica Rakočević, obeležiće trideset godina umetničkog rada na reviji zakazanoj za 11.maj kolekcijom „Ramonda Serbica“ za proleće/leto aktuelne sezone.

Kolekcija je inspirisana čudesnim cvetom Ramonda Serbica, autohtonom vrstom, koji raste u okolini Niša, a koga je otkrio Josif Pančić. Ovaj nesvakidašnji cvet ima čudesnu moć. Nakon što ga potopite u vodu kada je potpuno uvenuo, ima moć da u potpunosti oživi.

Za kolekciju “Ramonda Serbica”  urađena i serija tašni, nakita (CityFashion Jewelery), a ametist i nebrušeni smaragd zauzimaju značajno mesto u kolekciji. Verica je takođe uradila posebnu liniju obuće za ovu priliku.

Predstavljanje kolekcije, kojom se obeležava 30 godina rada Verice Rakočević, poklapa se sa veoma bitnim datumom u istoriji , proslavom 1700 godina od donošenja Milanskog edikta. Reviju će prenositi Fashion TV, a među gostima će biti i Estefanija Giacombini - urednica i novinarka mode na TG1, RAI-a. Sam događaj će biti organizovan u autentičnom, elegantnom  ambijentu,  produkcijski u rangu sa svetskim događajima tog tipa, pratećim performansima i gostima iznenađenja.

Sredinom marta Verica je boravila u Njujorku, gde je uradila katalog koji će pratiti kolekciju, a saradnici na su joj fotograf  Milena Rakočević, stilista Peđa Govedarica, kao i naša veoma tražena manekenka u Americi Mina Cvetković.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar