Vasilije Kovačev na FEERIC Fashion Weeku

Vasilije Kovačev na FEERIC Fashion Weeku

FEERIC Fashion Week biće održan od 16. do 24. jula u Rumuniji, u Alba Juliji i Sibiu, gradu koji je 2007. godine poneo prestižnu titulu Evropske prestonice kulture. Serbia Fashion Week, deo je programa kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. (EPK2021), te je potpisan ugovor o saradnji sa Feeric Fashion Weekom, koji je  deo programa Sibiu EPK 2007. Serbia Fashion Week promoviše modu kao umetnost koja je važan deo kulture jednog grada. Putem saradnje Serbia Fashion Weeka i Nedelje mode iz grada koji je već osvojio titulu Evropske prestonice kulture, Novi Sad i srpska moda pozicioniraće se još jednom na mapi velikih Nedelja mode Evrope i sveta.
    
Na ovogodišnjem FEERIC Fashion Weeku, našu modu prestaviće Vasilije Kovačev, jedan od omiljenih dizajnera publike Serbia Fashion Weeka. Vasilije će predstaviti svoju kolekciju “Odiseja 3“ uz više od 50 dizajnera koji dolaze iz Argnetine, Paragvaja, Čilea, Španije, Singapura, Švedske, Malte, Grčke, Italija, Francuske, Belgije…

Vasilijeva kolekcija priča o putovanju koje je isprepletano raznim dogodovštinama. To je jedno putovanje koje daje smisao, koje nadahnjuje i daje snagu za svako sledeće. Kolekcija je skoro sva crna sa nekoliko sivih komada i jednim belim. Mirna u boji ali veoma razigrana i bogata u teksturi i detaljima, kolekcija je jake energije i umetničkog izraza.

Reviju našeg predstavnika pratiće i veoma važni svetski predstavnici mode. Pored novinara i internacionalnih modnih blogera, ovoj Nedelji mode prisustvovaće Anama Fereira, direktor najvažnije agencije iz Argentine, poznati italijanski fotograf Nikola Casini, Sherri Fan ispred agencija Sherri modeli iz Guangzhou, Kina i predstavnici Agencije za upravljanje Vave iz Milana.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar