Trodimenzionalne kravate by Nataša Šarić

Trodimenzionalne kravate by Nataša Šarić

Modna dizajnerka Nataša Šarić, kreatorka odevnih predmeta i detalja za muškarce i žene, otvoriće u četvrtak u 21 čas, u Galeriji O3one (Andrićev venac 12), svoju novu izložbu kravata pod nazivom „Planet 312“ i na taj način najaviti Beogradsku nedelju mode (Belgrade Fashion Week).

Kravate su trodimenzionalne i sadrže više nivoa šivenog materijala, a crno-bela boja je upotrebljena kao inspiracija za jedan deo izložbe. Pored toga, na kravatama će biti prikazani crteži i slike tj. dela našeg poznatog slikara Zorana Velimanovića, koji je izlagao u Italiji, Francuskoj, Portugaliji i Mađarskoj.

Kravata je ranije posmatrana isključivo kao odevni predmet, dok u poslednje vreme ona sve više dobija umetnički izraz i veoma jednostavno oslikava karakter onoga ko je nosi, nezavisno od toga da li je reč o ženi ili muškarcu. Podsetiću samo na Marlen Ditrih, prvu ženu koja je ponela kravatu i na taj način doprinela razbijanju stereotipa da kravate nose samo muškarci. Na izložbi će posetioci moći da vide kravate u različitim momentima stvaranja i inspiracije, ali i da kroz jedan drugačiji utisak razumeju zašto ona polako postaje malo umetničko delo. Moja izložba najavljuje Beogradsku nedelju mode koja počinje sutradan u organizaciji Modnog studija Click i traje do 1. novembra, rekla je Nataša Šarić i dodala da je ovaj događaj svojim jedinstvenim konceptom značajno uticao na razvoj domaće modne scene.

Svi posetioci izložbe dobiće na poklon kravatu-ogrlicu od gume sa logotipom Nataše Šarić, dok će goste zabavljati Di džej Ana Pajković, odevena u kreacije Nataše Šarić.

Izložba traje do 4. novembra i ulaz je slobodan.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar