Tea Zubović predstavlja kolekciju na predstojećoj sarajevskoj nedelji mode

Tea Zubović predstavlja kolekciju na predstojećoj sarajevskoj nedelji mode

Popularni bosansko hercegovački brend ART BY TEA sa konceptom koji se zasniva na kombinovanju slikarstva i modnog dizajna u kreiranju i izradi luksuznih, unikatnih, rukom oslikanih odjevnih predmeta i modnih dodataka, predstaviće novu kolekciju 2016 "Inspired by Klimt" na predstojećem najvećem modnom događaju u BiH i regiji - 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo.

Modna revija ART BY TEA osnivača i kreativne direktorice Tea Zubović, održaće se 03.04.2016 godine na novoj lokaciji Porsche Sarajevo salon Audi s početkom u 20:00h.

ART BY TEA

Kolekcija je inspirisana djelima austrijskog slikara Gustava Klimta, najvažnijeg predstavnika bečke secesije. Listići zlata su karakteristični detalji na Klimtovim slikama, te sam u kolekciji izdašno koristila zlatne i bakrene tonove. Pojedini detalji sa Klimtovih slika, kao ženska lica su vijerno prikazani, dok sam elemente kao što su drvo života, geometrijske i floralne forme slobodnije interpretirala. Cijela kolekcija je elegantna i nosiva, izrađena od visokokvalitetnih, luksuznih materijala kao što su saten svila, taft svila, češko staklo i koža. Proizvodi Art by Tea su zapravo “wearable art” (nosiva umjetnost) i namijenjeni su svima koji vole i žive umjetnost i modu i žele investirati u vlastiti stil.”- otkrila je Tea Zubović.

Na dvodnevnom snimanju kampanje za kolekciju 2016. učestvovali su:
Odjeća ART BY TEA
Foto EDIN DŽEKO
Modeli DELILA S. MARINA P. TAMARA L. ABC MODELS I ADELA B. ALMA T.
Nakit ZLATARNA CELJE
Make-up MAJA KORISTOVIĆ TALOVIĆ
Frizura SALON MILLENNIUM ART
Lokacije 4 SOBE GOSPOĐE SAFIJE
VINOTEKA DEKANTER

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar