Serbia Fashion Week u New York-u

Serbia Fashion Week u New York-u

Nacionalna nedelja mode Srbije, Serbia Fashion Week, najavljuje  da će se  predstaviti  u okviru jednog od najpoznatijih modnih događaja, New York Fashion Week-u! Na zvaničnom  programu  njujorške nedelje mode, putem platforme Art Hearts Fashion, nacionalna nedelja mode Srbije će predstaviti tri srpska modna dizajnera.

"Pregovori oko saradnje sa Art Hear Fashion  platformom  trajali su celih godinu dana, a okončani su potpisom  ugovora u Novom Sadu, u  novembru mesecu 2015. godine. Ova platforma je zvanični deo kalendara nedelje mode u Njujorku, Los Anđelesu i Majamiju. Generalnim ugovorom za sva tri događaja, Serbia Fashion Week je otvorio put srpskim dizajnerima da se predstave na američkom  modnom  tržištu. Pored ovog ugovora, SFW je potpisao i ugovor o partnerstvu sa nedeljom mode u Vašington, tako da smo sada partneri sa svim relevantnim nedeljama mode u Americi. Na  predstojećem  NYFW, imamo predstavljanje Serbia Fashion Week-a sa sjajnim dizajnerima. Bata Spasojević se već duže vreme priprema za svoj njujorški debi i puno napornog rada smo svi zajedno uložili u ovo. Sigurna sam da će ovo biti veliki korak za srpsku modu.", objašnjava Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije.

Srpski kreatori svoje kreacije predstaviće u periodu od 15. do 18. februara. Ovakva vrsta  predstavljanja naših dizajnera dešava se po prvi put u Njujorku, što potvrđuje činjenicu velikog potencijala naše modne scene, ali i to da Nacionalna nedelja mode opravdava titulu koja joj je dodeljena - da se nalazi među 5 najboljih modnih festivala u Evropi!

Tagovi:

Komentara (2)

  • 16.02.2016

    DOBRO VECE, mislim da spadam u esete, u svakom smislu, pozravljam sve mlade koji su resili da pokazu nama samima i svetu da su SVETSKI MOZAK I IDEJE RADUJEM SE SVAKOM OVAKVOM LEPOM VESCU, SAMO NAPRED. POZDRAV, C..

  • 16.02.2016

    radujem se svakom uspehu nsih mladih ljudi, koju svoju pamet, mstu i invenciju salju u svet pozdrav,C.

Dodaj komentar