Peti dan Serbia fashion week-a

Peti dan Serbia fashion week-a

Poslednji dan Serbia Fahion Week-a otvoren je revijama Krisztin Martin iz Mađarske i Danijele Božić iz Srbije. Mađarska dizajnerka opredelila se za klasičnu crnu boju, te je haljine, pantalone, bluze i suknje kombinovala sa zanimljivim detaljima poput lakovanih rukavica, metalnih lanaca i neobičnih kragni, a publiku je oduševila i upadljivim korsetima.

Mlada, ali već afirmisana srpska dizajnerka, Danijela Božić oduševila je prisutne svojim novim modelima u sklopu kolekcije „Black tie“, a nakon revije mogle su se čuti samo reči hvale za trud, materijale i sazrevanje ove kreatorke u dizajnerskom smislu. Ona je za svoje dugačke haljine pretežno koristila čipku i svilu, a neke od njih je dopunila efektnim dodacima kao što su cirkoni i elegantne kravate. Kako je Danijela rekla, kolekcija je pravljena za sve sofisticirane, mlade i samouverene žene.

Nakon ovog bloka, usledile su revije bosanske kreatorke Belme Tvico-Stambol i kreatorke iz Rumunije, Andree Dogaru. Pre toga, posetioci su imali priliku da vide predivne, male – pismo tašne i velike ženske tašne Diaz Kove.

Publika je opet uživala u elegantnim haljinama i suknjama. Poigravanje  sa krojevima, izrezima i dekolteima je ono što izdvaja Belminu kolekciju od ostalih. Bosanska dizajnerka je za svoju liniju koristila više boja; crnu, bela, zelenu, plavu i bež. Svoju reviju završila je originalno, predstavljajući jedan model venčanice.

Andrea Dogaru ponudila je nešto drugačije. Njena kolekcija je rađena u drečavim bojama, ukombinovanim sa asimetričnim oblicima, trakicama ili šljokicama. Kreatorka se trudila da sa svakom haljinom najbolje prikaže ženske atribute i gracioznost.

Na ovacije publike naišao je kreator iz Rumunije, Florin Dobre. Kreirajući nesvakidašnje odevne komade namenjene muškarcima, vreme je vratio unazad i podigao eleganciju na viši nivo. Šnirevi kao detalji, šeširi, crno-bele i roze kombinacije samo su deo njegove kolekcije, a vesela završnica revije, kada su umesto klasičnog defilea nasmejani manekeni protrčali modnom pistom, izazvala je dug aplauz.

Dugo očekivana revija kreatorke Verice Rakočević izazvala je veliko oduševljenje kod prisutnih. Graciozne i romantične haljine lepršale su na pisti, a ženski seksipil ističe suptilno, ne vulgarno, tek ponekim izrezom na leđima. Resice i mašne samo su neke od detalja na haljinama. Sačinjavajući harmoniju materijala, kože i čipke, vraća čednost i emocije ženi XXI veka. Verica Rakočević je kroz muziku ispirčala svoju modnu priču oplemenivši svoju reviju živim nastupom sjajnog gudačkog kvarteta. Nižući haljine kao note, napravila je kompromis između mode i umetnosti. Verica Rakočević veruje da će SERBIA FASHION WEEK pružiti šansu mladim kreatorima i napraviti vrednosnu razliku između dizajnera u Srbiji.

Poslednja i najglamurooznija revija oktobarskog izdanja Serbia Fashion Week-a bila je revija kreatora Visoke mode iz Francuske, Eymeric-a Fransois. Kreacijama je prikazao svoju viziju vampira, a dominatna crna, prošarana šljokicama istakla je glamur. Neobični detalji poput velikih mašni, perja i čipke krasili su elegantne haljine. Publika se tada susrela sa Visokom modom uživo, te je svako želeo da se približi modelima što više, ne bi li upio detalje ovih magičnih kreacija. Eymeric Francios mamio je uzdahe oduševljenja i podigao na noge sve prisutne koji su ga dočekali, dugo tapšući. Na ovaj način, glamurozno je zatvoren revijski deo Serbia Fashion Week-a, dok posetioce i učesnike već dan kasnije očekuje dodela Srpskih modnih nagrada – Serbia Fashion Awards.

Galerija

14137388909076_andrea-dogaru.jpg
14137389221857_belma-tvico.jpg
14137389774003_danijela-boi.jpg
14137390301301_eymeric-francois.jpg
14137390735249_krisztin-martin.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar