Pal Zileri: Kolekcije jesen-zima 2014/2015

Pal Zileri: Kolekcije jesen-zima 2014/2015

U ponedeljak 8.septembra, u Belexpo centru, sa počtkom u 21h, će se održati 36. revija modne kuće Pal Zileri, gde će biti predstavljena kolekcija za jesen/zimu 2014.-2015. Revija će biti održana u organizaciji firme Filinvest, koja je generalni zastupnik ove renomirane italijanske robne marke.

STILSKE LEKCIJE „DENDI“ IZGLEDA ’60-tih

   Elegancija jednog od najvećih umetnika i kulturnih stvaralaca 20-tog veka, Lučina Viskontija, inspirisala je novu Pal Zileri kolekciju za jesen/zimu ’14-’15. Vrhunski umetnik neorealizma, pozorišni režiser i sofisticirani perfekcionista i aristrokatski esteta, Viskonti je bio neprikosnovena stilska ikona , simbol elegancije dekade ’60-tih.
   To su bile godine u kojima je oblačenje postalo umetnost za „dendije“.  Svakodnevne estete svoj stil su iskazivale kroz kombinovanje kariranih sakoa sa pantalonama u boji, uz široke revere i izrazito dezenirane kravate.  Ovako bogati dizajn je inspirisao novu Pal Zileri kolekciju za predstojeću sezonu jesen/zima.
Izbor boja nas uvodi u  četiri osnovne teme:
•napuljsko plava -  u kombinaciji sa nebo plavom i svetlo sivom, uz detalj mornarsko plave sa tamno ljubičastim kontrastima,
•boja konjaka - u kombinaciji sa antracit sivom i zagorelo crvenom,
•oktansko plava - naglašena nežnom nijansom geranijuma, i
•svetlo bež  - koja je presečena sa lila nijansom i svetlo sivom.
   Predivan izbor tkanina, proizvedenih u širom sveta čuvenom italijanskom centru za vrhunski tekstil  - Bieli, predstavlja super 150s prediva, karirani flanel (Saxony), 100% kašmir za sakoe i kapute, dezene Princ od Velsa i široki karo.  Luksuzni materijali su naglašeni platnenom osnovom sakoa, uz poštovanje prave italijanske tradicije Pal Zilerija koja oslikava svoju proizvodnu izvanrednost.
    Siluete su nedvosmisleno naglašene širokim reverima i „cigareta-fit“ pantalonama sa visokim strukom. Ovaj dendi izgled može se primetiti i kod košulja koje na sebi imaju štampane sitne dezene, uz karirane sakoe i dezenirane kravate u boji.
   Ležerni gornji delovi garderobe kreiraju se od luksuznih sportsko tehnoloških materijala. Svila i kašmir su materijali za jakne uz završni rad od jelenske kože. Parka je sačinjena od ekskluzivnog Biela materijala.  Jakne su pravljene od ultra lagane napa kože kao za rukavice, pojačane postavom za sakoe. Vikend izgled podrazumeva isprane materijale sakoa, kariranih pantalona od vlaknaste vune,  u kombinaciji sa kardiganima od kašmirske vune koji su kreirani da liče na jakne - kao i duge jakne od vlaknastih materijala za sakoe.


“ON THE ROAD”… Njujork!

Putovanje kroz grad koji je “svet u svetu”… Simbol modernog i eksperimentalnog - gde je sve moguće. Pal Zileri LAB kolekcija za ovu sezonu inspirisana je Njujorkom. Glavni akteri: vitke i moderne siluete, precizne linije, slojevite tkanine - maksimalno udobne i namenjene za sve prilike, topli i lagani materijali. LAB simbolično putuje kroz sva predgrađa “Velike jabuke”, kreiran pod njenim uticajem i bojama. Od boemskog duha Ist vilidža sa nijansama sive i braon, do novog urbanog Sohoa sa vojno-etno šarama i antracit nijansama asfalta u kombinaciji sa vojno zelenom, namenjenoj kamuflaži u “urbanoj džungli”. Poslednja stanica ovog putovanja kroz metropolu odražava se kroz boje okeana. Mirne i sofisticirane plaže Montauka nude savršenu kombinaicju boja i nijansi Atlantika.

•OPUŠTENA IST VILIDŽ SIVA -  To je bio svet Kerouaka, Burouza i Vorhola…Ova inspiracija nudi nežan i retro stil nijansiranja u kombinaciji sa vrstom materijala i aksesoara, uz boemski i avangardni stil. Boje se kreću od sive to blato braon melanž nijanse, sa šal kragnama ozbiljnog volumena. Kardigani su obogaćeni efektnim amblem zakrpama, a klasični i vanvremenski materijali koriste se za parke od Alkantara mikrofibera, postavljenih sa novim aktivnim materijalima.

•URBANI VOJNI SOHO Savršena kombinacija grandž stila i mode…Inspirisan istorijskom četvrti livnica gvožđa ,u njemu dominiraju nijanse sive, antracita i boje dima.  Boje su pomešane sa tamno vojno zelenom koja daje savršen urbani - vojni stil u kombinaciji sa prirodnom elegancijom grada. Crne najlon jakne su formalnog kroja, sa nežnim prelivanjem u duginim bojama. Jakne su kreirane u kombinaciji nežne kože sa melanž tkaninom.

•PLAVI MONTAUK - Boje okeana kod Long Ajlenda, “ostrva na ostrvu” koje odlikuje osećanje putovanja do Njujorka. Kolekcija sadrži sve nijanse plave boje, od mornarsko plave do tamno plave, od svetlo plave do indigo plave. Materijali su delikatni: mekani kao vuna, udobni kao streč materijali u kombinaciji sa toplom sportskom odećom, forme koja prati siluetu tela. Ultra-lagane najlon jakne nežnih boja razigrane su raznim motivima šara. Sakoe odlikuje vrhunski krojački rad, dok su jakne uočljive upotrebonm brojnih džepova,  sačinjene od toplih vunenih tkanina. Trikotaža uključuje rolke od Merino vune i kašmira kao i kape sa nijansama plave i krem bele, u savršenom šik stilu.


Galerija

14098180717961_pal-zileri-foto-1.jpg
14098180828702_pal-zileri-foto-2.jpg
14098180947289_pal-zileri-foto-3.jpg
1409818109522_pal-zileri-foto-4.jpg
140981812443_pal-zileri-foto-5.jpg
14098181401075_pal-zileri-foto-6.jpg
14098181578822_pal-zileri-lab-foto-2.jpg
14098181750004_pal-zileri-lab-foto-4.jpg
1409818188482_pal-zileri-lab-foto-5.jpg
14098182001913_pal-zileri-lab-foto-6.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar