Od sjajnog seminara Istoka Pavlovića do ovacija za Zvonka Markovića

Od sjajnog seminara Istoka Pavlovića do ovacija za Zvonka Markovića

Treći dan Serbia Fashion Week-a počeo je seminarom Istoka Pavlovića o blogingu tokom kojeg je ovaj poznati srpski bloger posetiocima govorio o web-marketingu u modnoj industriji. Pavlović je istakao da je originalnost najbitnija u svetu mode. „Svako ko ima dobar ukus i ko je dovoljno maštovit biće zapažen“, tvrdi bloger. Narušavanje stereoptipa i inovativnost je, kako Pavlović kaže, ključ uspeha. „Ljudi vole kad ste svestrani. Postane dosadno kada pišete stalno na istu temu“, zaključuje Pavlović.
istok pavlović
Nakon seminara koji je bio održan u hotelu Veliki, pažnja posetilaca bila je usmerena na Design Week i prelepe prostorije nekadašnje streljane Eđšeg, dok je veče donelo glamur i sjaj prelepih kreacija u hotelu Park.

Zvanično najbolji domaći dizajner iz selekcije aprilskog Serbia Fashion Week-a po oceni inostranog žirija, Zvonko Marković naišao je na ovacije publike, ali i inostranog žirija među kojima je bio i gospodin Donald Potard, nekadašnji direktor modne kuće Jean Paul  Gaultier. Već dobro poznat po elegantnim haljinama koje ističu ženski struk i obline, ovaj put kreira za ženu koja je smerna, a ume da provocira. Kreacijama nas vraća u prošlost, u pozlaćeno doba, u zaboravljene bajke. Zvonko Marković je naglasio da je veoma zadovoljan saradnjom sa Serbia Fashion Week-om, koji mu je omogućio da se predstavi i van granica naše zemlje, u St. Petersburgu. Međutim, kako je izjavio predsednik žirija, gospodin Potard, Zvonkova kolekcija je spremna za modne piste najpoznatijih Nedelja mode u Milanu, Njujorku, Londonu i Parizu.

Italijanski kreator Andrea Lazzari, predstavio je kolekciju za muškarce. Pantalonama do članaka, sakoima i košuljama sa nijansama plave, donose toplinu morskih predela. Njegovu novu kolekciju „Akvarijum“ prikazao je na brojnim Nedeljama mode, ali je izjavio da mu je Srbija posebno draga i da nije očekivao tako lep doček i sjajne reakcije publike na Serbia Fashion Week-u.

Još jedna u nizu revija koja je oduševila prisutne treće večeri, bila je revija Marine Mićanović. Kreatorka je ostala dosledna asimetriji i ravnoj formi, a smelost u kreacijama iskazuje šlicevima na haljinama i suknjama. Nakon što su se Zvonko Marković i Danijela Božić predstavili inostranoj publici posredstvom Serbia Fashion Week-a i Marina Mićanović je dobila priliku da to učini i to u Skoplju, na Makedonskom Fashion Week-u.

Kreatorka sa Malte, Ritienne Zammit, iznenadila je publiku Serbia Fashion Week-a izrazitim subkulturnim kontrastom u kreacijama. Ona je kombinujući motive iz dva različita sveta, geta i elite, došla do kontradikcije. Svojim kreacijama, Ritienne želi da podstakne na smelost i eleganciju, što je na reviji ispraćeno muzikom, koja je još više naglasila tu kontradikciju.
Ljubitelji mode su trećeg dana Serbia Fashion Week-a imali priliku da vide grupnu reviju tokom koje je pet srpskih dizajnera predstavilo svoje najnovije kolekcije. Revija je otvorena kolekcijom brenda GlaMM dizajnerke  Maje Milošević koja je publiku zaintrigirala svojim krznenim, čupavim modelima. Modele za proleće/leto 2015. prikazala je i Branka Ćaćić koja inspiraciju pronalazi u vedrim bojama poput žute, roze i ljubičaste i u kombinaciji dezena, tufni i lepršavih krojeva. Darko Kondić je svojom kolekcijom Darkollywood obradovao sve one koji preferiraju sportsku garderobu i pokazao kako u jednostavnim belim, crnim ili sivim trenerkama takođe može da se bude u trendu. Posebnu pažnju publike privukla je i kolekcija ID Identity, dizajnerke Ivane Đurić uz modele koji odišu prefinjenošću i otmenošću - kožni i  providni materijali, neobični šeširi, raifovi i rukavice... Svojim haljinama Đurićeva još jednom dokazuje da su crna i bela boja uvek u modi.

Blok je završen revijom Jovane Petković koja se naročito dopala publici. Manekenke su zasijale u njenim modelima kreiranim za posebne prilike - svečanim haljinama na kojima preovlađuju čipka i til, čime Petkovićeva ističe ženstvenost i seksipil.


Galerija

14136231621235_zvonko-markovi.jpg
14136231890171_ritienne-zammit.jpg
14136232281909_marina-mianovi.jpg
14136233153139_maja-milotevi.jpg
14136233553922_jovana-petkovi.jpg
14136234004757_ivana--uri.jpg
1413623426576_darko-kondi.jpg
14136235766315_branka-ai.jpg
14136236025252_andrea-lazzari.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar