Modeli koji spajaju ratničku prošlost i modernu sadašnjost

Modeli koji spajaju ratničku prošlost i modernu sadašnjost

Modna dizajnerka Lada Dragović predstavila je novu kolekciju “Anthology of Armenian verse“, inspirisanu radovima jermenskog umetnika Hakoba Kojoyana.
Vodeći odevni predmeti u kolekciji su elegantne suknje ispod kolena, bomber jakne i mantili, a materijali koji su korišćeni su vuna, pamuk i rips. Akcenat je na neobičnim krojevima, pa su zato boje suptilne i nenametljive – bela i siva. One su uokvirene oker i zlatnim detaljima, koji se kroz modele provlače u vidu kopči.

1.jpg

Kolekcija odiše elegancijom i muškom energijom, te prikazuje žene kao ratnice, s obzirom na to da je inspirisana radovima Kojoyana koji ističu heroje i ratnike koji hrabro brane stanovništvo.

Kreatorka kaže da je želela da ovom kolekcijom  prenese poruku o postojanju hrabrih, odvažnih i moćnih žena. "Emocija koju ovaj jermenski umetnik ima na svojim radovima preneta je na modele i pokazuje važnost odvažnosti kod žena, koja je neretko zaboravljena. Nadam se da će dame koje će nositi moje modele osetiti bar deo te energije", kaže Lada Dragović.

2.jpg

Ona je formu modela preuzela sa ilustracija pomenutog jermenskog umetnika i transponovala je u modernu današnjicu, stavljajuči naglasak upravo na funkcionalnost i formu. Odevni komadi su zato bogati slojevima materijala, ali prilagođeni modernoj devojci.

Lada Dragović diplomirala je modni dizajn na fakultetu Mod’Art International 2010. godine, nakon čega su usledile kolekcije “Kuku nest”, “Haze”, “Meet my granny”, “Šesta stanica Vizantije”, “Robes à la française”, “Pink apple” i “The Piano”.

3.jpg

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar