Marina Mićanović ponovo na Njujorškoj nedelji mode

Marina Mićanović ponovo na Njujorškoj nedelji mode

Marina Mićanović ponovo je potpisala ugovor za učešće na njujorškoj nedelji mode i sada već uveliko sprema kolekciju za svoju septembarsku reviju. Marina je  u februaru ove godine u Njujorku izlagala sa još dvojicom kolega, Zvonkom Markovićem i Batom Spasojevićem, nakon čega je dobila poziv za novo učešće na Nedelji mode u „Velikoj jabuci“. Kolekciju proleće-leto 2017, predstaviće u okviru  AMCONYC platforme koja će biti na oficijalnom kalendaru Njujorške nedelje mode. 

marina micanovic februar 2016 revija u njujorku.JPG

"Oduševljena sam kako se stvari odvijaju! Nisam htela da objavljujem ništa u javnosti dok sve definitivno ne bude dogovoreno i ugovor potpisan. Sada je sve to već urađeno, a kolekciju privodim kraju. Čini mi se da ovoga puta imam još veću tremu jer ću nastupati potpuno samostalno, bez društva mojih kolega iz Srbije. Inače, revija će biti 13. septembra i iskreno se nadam da datum neće biti baksuzan nego srećan, jer smatram da je Njujork moja odskočna daska i da tamo mogu dobiti podršku koja je potrebna dizajnerima kako bi na pravi način mogli da se bave kreativnim radom. Njujork je ostvarenje sna svakog modnog dizajnera", objašnjava modna dizajnerka.

Marinin modni pečat koji ostavlja na svojim kreacijama još od prve kolekcije i ovde je prisutan. Modele odlikuju avangardni krojevi, mnogo ručnog rada, a geometrijom i asimetrijom postiže se unikatnost modela. Isprepletanim trakama, kolekcija dobija na punoći i inovaciji. Lepršavi materijali u kombinaciji sa kožnim detaljima, a sve u intenzivnim bojama,  prilagođeni  su novom vremenu i trendovima.

spring summer 2017 a.jpg

"Ova kolekcija je moj vid komunikacije sa ženama koje su otvorene da nose nešto drugačije i unikatno. To su dame koje vole da eksepimentišu i ne prihvataju uobičajene granice. Modno osvešćene i prvenstveno svesne sebe, ne povinuju se nužno pravilima i normama", zaključuje Marina.

Inspiracija kolekcije postavljena je u 70-te godine što je oslikano kroz slobodu pokreta i simboliku boja. Isticanje ležernosti i žensvenosti pojačava utisak celokupne priče.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar